Стефан Влахов-Мицов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Стефан Влахов-Мицов
български писател
Роден

Образование Софийски университет

Стефан Влахов-Мицов е български писател и общественик, краен македонист и преподавател в частен университет в Северна Македония.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е през 1956 година в Габрово, където учи в математическата гимназия. Твърди, че по майчина линия е с македонски произход, а по бащина е с куманско потекло. През 1980 г. завършва история и риторика в Софийския държавен университет. Има редица публикации и участия в българския печат и електроните медии и е автор на много книги.

Председател е на Съюза на свободните писатели в България. Член е на Съюза на българските журналисти и на Международната организация на журналистите. Дългогодишен главен секретар на Дружеството за българо-македонско приятелство от 1995 г. насам. Пръв ръководител е на Културно-информационния център на Северна Македония в София[1].

През 2006 година името му се свърза със скандала около учредителното събрание на македонистката партия ОМО „Илинден – Пирин“. Един ден след събранието – на 26 юни 2006 година, Влахов официално заявява, че не е присъствал на учредителния конгрес и няма участие в основаването на партията. Често публикува статии в печата в Северна Македония по македонския въпрос, в които яростно защитава македонистки тези, насаждайки омраза спрямо България[2].

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Македония“         Портал „Македония