Стефан Мирев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Стефан Мирев
български политик и юрист
22 април 2021 г.
Роден
Стефан Неделчев Мирев
6 септември 1985 г. (1985-09-06) (38 г.)

Учил вПловдивски университет „Паисий Хилендарски“
Политика
Професияюрист
ПартияГЕРБ
Народен представител в:
XLV НС   XLVI НС   XLVII НС   XLVIII НС   XLIX НС   
Семейство
СъпругаЯница

Стефан Неделчев Мирев е български политик и юрист от ГЕРБ. Народен представител от ГЕРБ в XLV, XLVI, XLVII и XLVIII народно събрание.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Стефан Мирев е роден на 6 септември 1985 г. в град Панагюрище, Народна република България.[1] Завършва специалност „Право“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.[2] Работил е като юрисконсулт в Дирекция „Социално подпомагане“ – Панагюрище и Държавни горски стопанства „Пазарджик“ и „Панагюрище“. Става президент на „Ротаракт“ – Панагюрище, както и секретар на Общинско пчеларско дружество „Акация“ – Панагюрище.[1]

През 2014 г. е назначен за заместник областен управител на област Пазарджик, с ресори: земеделие и гори, транспортни схеми и безопасност на движението, опазване на околната среда, законосъобразност на актовете на общинските съвети и кметове на общини, превенция и противодействие на корупцията. С решение на Министерския съвет от 10 май 2017 г. е назначен за областен управител на област Пазарджик.[3]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б „Зам.областния управител кара медена седмица на Санторини“ // pzdnes.com, 16 юни 2015. Посетен на 7 декември 2022. (на български)
  2. „Стефан Мирев е новият областен управител на Пазарджик“ // pia-news.com, 10 май 2017. Посетен на 7 декември 2022. (на български)
  3. Стефан Мирев // gerb.bg. Посетен на 7 декември 2022. (на български)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]