Стефан Щерев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Стефан. А Щерев
български артист
Роден: 1974 г. (42 г.)

Стефан А. Щерев е български артист, продуцент и актьор.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Завършва образованието си в Пловдивския университет, програма “Синтетично Сценично изкуство”, Amsterdam-Maastricht Summer University, International School of Theatre Anthropology, Академията за изкуства в Нови Сад - програма “Body Unlimited”, danceWeb - Wien. Започва в началото на 90-те с експерименталните класове "4ХС" в 22-ра гимназия в София, продължава с Театър Студио 4ХС, където е един от основателите заедно с режисьора Николай Георгиев. От началото на 2000 година е на свободна практика главно извън България. Сътрудничи и работи с Алън Гуд, Ксавие Ле Роа, Нандан Кирко, Томи Янежич, Далия Ачин и много други.

Инициатор и съосновател на няколко проекта за развитие на съвременния танц и театър.[1] като: Антистатик-Фестивал за съвременен танц и пърформанс", Нощ на театрите.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Участва във филми като:

Участвал е в късометражните:

Телевизионна кариера[редактиране | редактиране на кода]

Изиграва ролята на Валентин Иванов в сериала "Отплата" излъчен по Нова телевизия през март-май 2012.

От 11 май 2009 г. е водещ на предаването „Да разлаем кучетата“, излъчвано по Нова телевизия от понеделник до сряда, а година по-късно, през октомври 2010 е един от водещите в целодневното неделно ток-шоу по Нова телевизия "Станция НОВА" и "Почивна Станция" през 2012.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. www.nomaddanceacademy.org

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]