Стефан Щерев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Стефан Щерев
Роден
1974 г. (42 г.)

Стефан А. Щерев е български артист, продуцент и актьор.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Завършва образованието си в Пловдивския университет, програма „Синтетично Сценично изкуство“, Amsterdam-Maastricht Summer University, International School of Theatre Anthropology, Академията за изкуства в Нови Сад – програма „Body Unlimited“, danceWeb – Wien. Започва в началото на 1990-те години с експерименталните класове „4ХС“ в 22 средно училище „Георги С. Раковски“ в София, продължава с Театър Студио 4ХС, където е един от основателите заедно с режисьора Николай Георгиев.

От началото на 2000 г. е на свободна практика главно извън България. Сътрудничи и работи с Алън Гуд, Ксавие Ле Роа, Нандан Кирко, Томи Янежич, Далия Ачин и много други.

Инициатор и съосновател на няколко проекта за развитие на съвременния танц и театър.[1] като: Антистатик-Фестивал за съвременен танц и пърформанс", Нощ на театрите.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Участва във филми като:

Участвал е в късометражните:

Телевизионна кариера[редактиране | редактиране на кода]

Изиграва ролята на Валентин Иванов в сериалаОтплата“ излъчен по Нова телевизия през март-май 2012 г.

От 11 май 2009 г. е водещ на предаването „Да разлаем кучетата“, излъчвано по Нова телевизия от понеделник до сряда, а година по-късно, през октомври 2010 е един от водещите в целодневното неделно ток-шоу по Нова телевизия „Станция НОВА“ и „Почивна Станция“ през 2012 г.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. www.nomaddanceacademy.org

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]