Сървайвър: Перлени острови

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Сървайвър: Перлени острови
Информация
Място на снимкитеПерлените острови, Панама
ПобедителСандра Диас-Туайн  (6 – 1)
Първо излъчване18 септември 2003
– 14 декември 2003
Снимачни дни23 юни 2003
– 31 юли 2003
Брой епизоди14
Брой дни39
Брой участници16
ПлеменаДрейк, Морган, Прокудените,
Балбоа
Хронология на сезоните
ПредишенСървайвър: Амазония
СледващСървайвър: All-Stars

„Сървайвър: Перлени острови“ (на английски: Survivor: Pearl Islands) (също излъчвано и като „Сървайвър: Перлени острови – Панама“) е седмата част на популярното телевизионно реалити шоуСървайвър“. То е заснето през 2003 година и дебютира в САЩ по телевизия CBS на 18 септември 2003 година.

Шоуто се състои на Перлените острови, край брега на Панама, и има за тема пиратската култура. Двете първоначални племена са Дрейк (именувано в чест на Франсис Дрейк) и Морган (именувано в чест на Хенри Морган). В края на краищата двете племена се сливат в племето Балбоа (именувано в чест на Васко Нунес де Балбоа).

Този сезон е най-гледаният след втората част на „Сървайвър“, „Сървайвър: Австралийската пустош“, отчасти на уникални неочаквани обрати, включително спорният такъв на Прокудените, и на колоритни, незабравими участници като Рупърт Боунъм и Джон Далтън (известен като Джони Феърплей).

Офис служителката Сандра Диас-Туайн побеждава убедително командира на скаутска дружина Лилиан „Лил“ Морис след гласуване 6 – 1.

„Сървайвър: Перлени острови“ излиза на DVD на 7 февруари 2006 година.

Този сезон е единственият, от който двама от оригиналните му участници се състезават в други два сезона. Рупърт Боунъм се завръща в Сървайвър: All-Stars и се класира 4-ти, а Джон „Джони Феърплей“ Далтън играе отново в Сървайвър: Микронезия и е първият човек, елиминиран за този сезон. Макар че никой от тях не печели нито един от тези сезони, Боунъм печели $1 000 000 в Сървайвър: Племенният Съвет на Америка. Рупърт остава в историята на „Сървайвър“ като един от най-големите любимци на феновете и положителни образи. Сандра се завръща отново в 20-ия сезон на Survivor: Heroes vs Villans и става единственият човек, печелил два пъти предаването.