Сървайвър: Перлени острови

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Сървайвър: Перлени острови
Информация
Място на снимките Перлените острови, Панама
Победител Сандра Диас-Туайн  (6-1)
Първо излъчване 18 септември 2003
– 14 декември 2003
Снимачни дни 23 юни 2003
– 31 юли 2003
Брой епизоди 14
Брой дни 39
Брой участници 16
Племена Дрейк, Морган, Прокудените,
Балбоа
Хронология на сезоните
Предишен Сървайвър: Амазония
Следващ Сървайвър: All-Stars

"Сървайвър: Перлени острови" (на английски: Survivor: Pearl Islands) (също излъчвано и като "Сървайвър: Перлени острови - Панама") е седмата част на популярното телевизионно реалити шоу "Сървайвър". То е заснето през 2003 година и дебютира в САЩ по телевизия CBS на 18 септември 2003 година.

Шоуто се състои на Перлените острови, край брега на Панама, и има за тема пиратската култура. Двете първоначални племена са Дрейк (именувано в чест на Франсис Дрейк) и Морган (именувано в чест на Хенри Морган). В края на краищата двете племена се сливат в племето Балбоа (именувано в чест на Васко Нунес де Балбоа).

Този сезон е най-гледаният след втората част на "Сървайвър", "Сървайвър: Австралийската пустош", отчасти на уникални неочаквани обрати, включително спорният такъв на Прокудените, и на колоритни, незабравими участници като Рупърт Боунъм и Джон Далтън.

Офис служителката Сандра Диас-Туайн побеждава убедително командира на скаутска дружина Лилиан "Лил" Морис след гласуване 6-1.

"Сървайвър: Перлени острови" излиза на DVD на 7 февруари 2006 година.

Този сезон е единственият засега, от който двама от оригиналните му участници се състезават в други два сезона. Рупърт Боунъм се завръща в Сървайвър: All-Stars и се класира 4-ти, а Джон "Джони Феърплей" Далтън играе отново в Сървайвър: Микронезия и е първият човек, елиминиран за този сезон. Макар че никой от тях не печели нито един от тези сезони, Боунъм печели $1,000,000 в Сървайвър: Племенният Съвет на Америка.