Сървайвър (WWE)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Емблема за пояснителна страница За риалити състезанието вижте Сървайвър.

Сървайвър
Информация
Създател Винс Макмеън
Федерация WWE
Първо име Сървайвър (1987)
Ключови
видове мачове
Сървайвър Елиминационен
отборен мач
Сървайвър в Общомедия

Сървайвър (Серии) е годишен кеч pay-per-view турнир, провеждащ се през ноември в WWE. Едно от събитията "Големите четири", насред с КечМания, Кралски грохот и Лятно тръшване, като един от първите pay-per-view турнири, продуцирани от WWE.

Сървайвър е вторият най-дълго кратен турнир в историята на WWE, след КечМания. Първият Сървайвър, през 1987, произлезе от успеха на КечМания 3, като тогавашната WWF започна да вижда доходния потенциал на pay-per-view пазара. На 11 февруари 2010, WWE обявиха, че ще премахнат Сървайвър името на турнира и ще го сменят, но през юни 2010, беше добавен наново в pay-per-view каталога на WWE.[1]

Сървайвър мачове[редактиране | редактиране на кода]

Събитието е традиционно характеризирано с елиминационните отборни мачове, обикновено изправят отбори от четири или пет борци един срещу друг. Тези мачове общо се наричат просто "Сървайвър мачове".

В ранна почивка от нормата, събитието през 1992 имаше само един елиминационен отборен мач. Събитието през 1997 стана скандално с Монреалското прецакване, докато през 1998 беше единственото без елиминационни отборни мачове, заменени от елиминационен турнир за Световната титла в тежка категория на WWF. Сървайвър през 2002 беше известен с дебюта на Мача в Елиминационната клетка.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]