Титла на TNT

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Титла на TNT
Информация
ШампионАдам Коупланд
Спечелил(и)20 март 2024 г.
(загубил Крисчън Кейдж)
ПромоцияAEW
Създадена30 март 2020 г.
Титла на TNT в Общомедия

Титлата на TNT е кеч телевизионна титла на американската федерация All Elite Wrestling (AEW). Тя е обявена на 30 март 2020 г. Носи името на Turner Network Television (TNT), която излъчва шоуто Dynamite. Настоящ шампион е българина Миро.

История[редактиране | редактиране на кода]

На 30 март 2020 г. в сериите на AEW в YouTube – Road to Dynamite (Пътят към Динамит) официално е обявена второстепенна титла. Коментаторът на AEW и главен продуцент Тони Шавони разкрива, че ще има турнир с осем души, с една елиминация, който ще короняса първия в шампион на TNT.[1] Турнирът започва на 8 април в епизод на Dynamite с финал, насрочен за Double or Nothing на 23 май. На епизода от 29 април, Коуди и Ланс Арчър печелят своите съответни мачове на полуфиналите, като поставят началото за мача за титлата. На Double or Nothing, Коуди побеждава Арчър, за да стане встъпителният шампион. Бившият професионален боксьор Майк Тайсън представя титлата на Коуди.

Титлата е кръстена на телевизионната мрежа TNT, която излъчва водещата програма на AEW – Dynamite. В прессъобщението за титлата на TNT, президентът и изпълнителният директор на AEW Тони Хан заявява:

„Подходящо е титлата и пояса да носят логото на уважаваната в световен мащаб марка TNT и те ще представляват не само AEW, но и страхотното качество на програмата, мащабният обхват и историята кеч бизнеса, която е свързана с TNT.“[2]

По време на Паметното шоу на Джон Хюбър, което е епизодът на Динамит от 30 декември 2020 г., AEW обявява, че премахват червеният колан на титлата, в чест на Хюбър, вторият шампион на TNT, който неочаквано умира на 26 декември. Последният мач на Хюбър е на епизода на Динамит от 7 октомври, където той губи титлата на TNT срещу Коуди Роудс в мач с кучешки нашийник. Коланът на пенсионираната титла на TNT е даден на сина на Хюбър, Броди Лий-младши (истинско име Броди Хюбър), който е отличен като "TNT шампион за цял живот" от Тони Хан. Коментаторът на AEW Тони Шавони пояснява, че само дизайнът на колана е оттеглен, а не самата титла.[3][4] Нова версия на колана дебютира с шампиона Дарби Алън по време на Нощ 1 от специалното шоу AEW New Year's Smash на 6 януари 2021 г.[5]

Дизайн[редактиране | редактиране на кода]

Шампионският колан е червен и има три пластини. Централната пластина, която е на видно място съдържа логото на TNT в центъра. Над логото на TNT е логото на AEW, докато под логото на TNT е червен банер с надпис CHAMPION. На двете идентични странични пластини е имението на основателя на TNT – Тед Търнър, където мрежата за първи път провежда своите операции. Когато коланът е разкрит на Double or Nothing на 23 май, той има сребърно покритие, но по време на излъчването коментаторът Тони Шавони заявява, че поради пандемията COVID-19, производството на колана се е забавило и окончателната версия ще има обшивка от злато и ще бъде разкрита на по-късна дата.[6]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Currier, Joseph. AEW INTRODUCING TNT CHAMPIONSHIP, TOURNAMENT TO BEGIN ON APRIL 8 // Wrestling Observer Figure Four Online. March 30, 2020. Посетен на March 31, 2020.
  2. AEW Staff. AEW Announces Inaugural TNT CHAMPIONSHIP Tournament Beginning April 8 on AEW: DYNAMITE // All Elite Wrestling. March 30, 2020. Посетен на March 31, 2020.
  3. Droste, Ryan. AEW Retires Current TNT Title Belt Design In Honor Of Brodie Lee, New Belt In Development // ComicBook.com. December 30, 2020. Посетен на December 31, 2020.
  4. Lambert, Jeremy. Brodie Lee Jr Crowned As AEW TNT Champion For Life In Honor Of Brodie Lee, Brodie Jr's Belt Retired // Fightful. December 30, 2020. Посетен на December 30, 2020.
  5. Acero, Tony. Join 411’s Live AEW Dynamite New Year’s Smash (Night One) Coverage // 411 Mania. January 6, 2021. Посетен на January 6, 2021.
  6. Ashish. Cody Rhodes Praises Lance Archer, Reveals Meaning Behind House on TNT Title Belt, Calls Mike Tyson Moment Surreal // 411mania.com. May 24, 2020. Посетен на May 24, 2020.
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата AEW TNT Championship в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​