Уебмедия ООД

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

„Уебмедия“ ООД е компания от България, която предлага изработка на уебсайтове и уеб базирани приложения на българския и чуждестранния пазар.

Историята на компанията стартира през 2005 г. До този момент собствениците на фирмата – Петър Илиев и Николай Илиев, имат опит в създаването на виртуални разходки, мултимедийни презентации и мултимедийни каталози на хотели, ресторанти и др., както и в създаването на уеб базирани решения.

Благодарение на професионалното отношение към работата и креативните си идеи Уебмедия успява да се наложи като сериозна и отговорна компания, защитаваща интересите на своите клиенти.

В края на 2006 г., освен изработка на уеб сайтове, собствениците на компанията стартират нов тип услуги – SEO оптимизация, хостинг и поддръжка на уеб сайтове. С тази стъпка Уебмедия затваря кръга от уеб решения, чиято роля е от съществено значение за успеха на един бизнес. Заедно с това компанията разработва собствена платформа за изработка на сайтове, която гарантира по-голяма сигурност и защитеност от хакерски атаки. Портфолиото на фирмата се увеличава главоломно, като сред клиентите са Хайнекен, Maxi Park hotel & SPA, Disco bar Briliantin, DSV, Fortuna, Transcapital, „Сливенска перла“, „Метрополитен“, „Фото свят“, „АИКО“, „Уолтопия“, online магазин „Моето бебе“, Kresly Adversting, Homey и др.

През същата година Уебмедия стартира кампания за разсрочено плащане на сайтове. Тази идея привлича нови клиенти и утвърждава фирмата като първата уеб компания, която предприема стъпки към улекотени варианти на плащане.

През 2008 г. друга кампания ангажира вниманието на потребителите. Под името „Да почистим уеб-а“ Уебмедия предизвиква българските интернет потребители да споделят сайтове с неудобна функционалност и остаряла визия. Фирмата предлага 50 % отстъпка за редизайн на посочените сайтове с цел една по-приятна и професионална интернет среда.

През 2009 г. Уебмедия създава най-големия български онлайн магазин за дрехи – ShopZone.bg, който е в договорни отношения с голяма част от производителите и представителите на български и световни модни брандове. След двегодишното му развитие и утвърждаване, дяловете на Shopzone са закупени от инвеститори, които виждат потенциала му.

През 2010 г. фирмата се съсредоточава върху разработката на собствени уеб продукти, които се продават на чуждестранния пазар. Общият брой създадени платформи са 18, а интересът към тях от страна на чуждестранни клиенти е огромен.

През 2011 г. Уебмедия става пълноправен член на Българската уеб асоциация в секция Уеб студиа. През същата година фирмата предлага на българските потребители услугата responsive design, която става особено търсена и удобна за потребителите.

През 2012 г. Уебмедия прави responsive design на фирмения сайт http://webmedia.bg с цел по-бърза и удобна навигация и съвместимост с разни устройства (мобилен телефон, таблет, настолен компютър). В края на 2012 г. Николай Илиев става член на Управителния съвет на БУА.

През 2013 г. фирмата придобива url.bg – проект, който дава възможност на потребителите сами да създават уеб сайтове. Усилията на екипа се съсредоточават и върху подобряване функционалността на url.bg с цел по-лесна навигация и по-голям избор на дизайни. Всеки клиент може да разчита на помощ и поддръжка при използване на услугата. Целта е да се улеснят процесите по създаване на сайтове и да се намалят разходите, свързани с тях. Към момента Уебмедия работи върху реализирането на сериозен проект, насочен както към българските, така и към чуждестранните клиенти, който ще бъде готов през есента на 2014 г.

Портфолиото на фирмата включва над 4000 клиента по цял свят. Екипът на Уебмедия се състои от 18 служителя, които ежедневно се грижат да задоволят желанието за функционалност, надеждност и 100-ова защитеност на фирмените клиенти.

Източници[редактиране | редактиране на кода]