Уикипедия:Вълшебник/Съдържание

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Съдържание
Край

Информацията в статията не трябва да нарушава авторските права.
Не копирайте текст в Уикипедия, освен ако не е кратък цитат с посочен източник. Статии, които нарушават авторските права, се изтриват при откриване на нарушението. Напишете статията със свои думи. Не е проблем, ако текстът не е съвършен – това винаги може да бъде поправено.

Вашата статия трябва да установява значимостта на това, да което пишете. На страницата за значимост вече прочетохте насоки за това, какво би направило вашия обект достатъчно значим, за да има статия в Уикипедия. Читателят трябва да може да разбере защо обектът е значим.

Съдържанието на статията трябва да бъде в неутрален тон. Статиите в Уикипедия се придържат към неутралната гледна точка, което означава, че те не са нито „за“, нито „против“ конкретния обект. Пишете факти, не мнения. Статиите трябва да представят всички гледни точки справедливо, безпристрастно и претеглени по тежест. Статии, които само атакуват обекта си, може да бъдат изтрити. Статити, които само хвалят обекта си може да бъдат изтрити.

Знаете ли кое е основното правило
при писането в Уикипедия?

НЕ КОПИРАЙТЕ ТЕКСТ ОТ ДРУГИ САЙТОВЕ.

Статията не трябва да се превръща в паунщина. Тя се получава, когато една статия се опитва да преувеличи значимостта на своя обект. Това намалява неутралността и трябва да се избягва. Най-често срещаният тип паунщина е използването на думи, които съдържат суперлативи.

Вашата статия трябва да отговарят на указанията за стил. Всички статии на Уикипедия трябва да имат еднакъв стил, с цел да се улеснят читателите. Добър съвет е да разгледате указанията ни за стил и оформление, преди да продължите.


Отговаря ли предложената от вас статия на изискванията за съдържание?

Статията ми е неутрална, има значимост, и не е копирана Статията ми все още не отговаря на изискванията (помощ!)