Уикипедия:Заявки към администраторите/Архив/2020/януари

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари заявки към администраторите на Уикипедия:Заявки към администраторите.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да направите нова заявка или да коментирате стара, използвайте текущата страница.

Активирани предновогодишно IP-та

Здравейте, моля да се заключат следните статии, поради постоянни деструктивни редакции на нерегистрирани потребители през последните дни: Симеон I, Първа българска държава, Асеневци и Иван Асен I. Весело посрещане на Новата 2020 година! Jingiby (беседа) 10:33, 31 декември 2019 (UTC)

✔Готово Готово Един месец. --Спасимир (беседа) 11:00, 31 декември 2019 (UTC)

Вятърът е "Южен", а барон Осман е "Йожен", както всички дошли от френски с името Eugène. Моля преименувайте съответно. 10х. --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 90.154.254.40 (беседа) 10:55, 12 януари 2020‎ (UTC)

Друг редактор вече го е направил.
— Luchesar • Б/П 17:33, 12 януари 2020 (UTC)

Можете ли да защитите най-популярната статия? 37.151.9.219 15:41, 13 януари 2020 (UTC)

Не Не виждам да има основание за това. --Стан (беседа) 15:50, 13 януари 2020 (UTC)

Vandal

Специални:Приноси/149.62.202.171 is a vandal. Sk4mp (беседа) 15:37, 20 януари 2020 (UTC)

✔Готово Готово --Стан (беседа) 17:01, 20 януари 2020 (UTC)

Бързо изтриване

Моля за изтриване на голяма част от статиите, които съм създавал покрай статията за Скорпиънс (песни и компилации), които са ненужни, защото представляват статии с твърде оскъдна информация, а дори да намеря повече такава, то значимостта им е доста спорна, в крайна сметка не всяка компилация или всеки издаден сингъл заслужава отделна статия. Всички те са категоризирани с нужният шаблон за бързо изтриване и чакат бързото им изтриване. --Станислав Николаев 12:58, 23 януари 2020 (UTC)

Таквази глупост не бях чел скоро. Реда за триене е съвсем друг. Тези статии не са на някой си, а на Уикипедия. --Rumensz (беседа) 13:29, 23 януари 2020 (UTC)
Редът за триене може и да сбъркан от мен, но това не означава, че статиите са необходими на Уикипедия. Не представляват на практика някаква значимост и не виждам какво пък толкова има да се обсъжда преди да се изтрият.--Станислав Николаев 13:35, 23 януари 2020 (UTC)
Станиславе, чисто формално погледнато, липсата на значимост не е критерий за бързо изтриване, затова по принцип подобни заявки не са от компетентността на администраторите, а трябва да се решават на У:СИ. Ако правилно разбирам обаче, това предложение по-скоро има символично значение, може би като протест срещу някаква несправедливост или несъгласие с някакви други решения. Съжалявам, че не съм запознат с обстоятелствата, но ако с нещо мога аз лично или по принцип администраторите да помогнем, пиши, моля те. Извън конкретния въпрос, лично аз ти благодаря за всички тези статии!
— Luchesar • Б/П 13:41, 23 януари 2020 (UTC)
Не, не, всичко всъщност е наред, не правя никакъв протест срещу някои от колегите тук. Истината е, че вече като пораснал редактор, започнах да преглеждам голяма част от статиите създадени от мен покрай Скорпиънс и установих, че съм създал десетки статии без никаква нужда от тяхното съществуване, просто ей така да ги има за да галят моето лично его, което не е професионално за редактор с моя стаж в любимата Уикипедия. Ето затова намирам за редно тези статии (повечето от които представляват просто преписана информация от обложките на компилациите) да бъда изтрити, те не дават никаква кой знае каква информация, освен списъкът с песни, от който нищо никой няма да научи. Разбрах си грешката по процедурите, ще коригирам нещата, така както ти и Rumensz обяснихте. Поздрави!--Станислав Николаев 13:49, 23 януари 2020 (UTC)
Станиславе, сега разбирам аргументацията ти. Много ти благодаря за обяснението. Чувството ти за отговорност към Уикипедия е достойно за уважение и за пример! Може ли да те помоля да прегледаш още веднъж дали всички от статиите, които си маркирал, действително е по-добре да бъдат изтрити? Някои от тях ги има на по няколко други езика -- може би поне тях да оставим? Също: дали няма информация, която да е добре да бъде прехвърлена от тези статии в Дискография на Скорпиънс? Принципно може също да е добре да помолиш и останалите колеги за мнение на Разговори.
Ако няма особени възражения от колеги, след като приключиш с горните неща, може наистина да изтрием статиите (формално по-скоро заради липса на източници).
— Luchesar • Б/П 14:13, 23 януари 2020 (UTC)
Конкретно за албумите (компилациите) не мисля, че има какво да се добави, повечето, от които са дори издавани от компании, които явно само са откупила правата върху издаването на някои песни. Иначе, същите тези компилации фигурират в дискографията за групата и съответно съм написал дали са влизали в някакви класации или не, смятам, че е достатъчно а и някои от тези издания са с прилични статии и ще си останат. По-големият проблем е с песните, там такива тъпотии съм надробил, че се чудя как администраторите са ме оставяли да пиша подобни неща, на практика 80% от всички статии за песни на Скорпиънс са шаблон, едно изречение и това е, без източник, без дори автори песента или нещо по конкретно за нея. Ще ми отнеме малко време да наслагам шаблоните, но ще го направя. Разбира се, по важните неща за песните са вече по статиите с албумите и дискографията на групата.--Станислав Николаев 14:24, 23 януари 2020 (UTC)
Станиславе, ако под „Ще ми отнеме малко време да наслагам шаблоните“ имаш предвид шаблон {{изтриване}}, според мен недей си губи времето. Просто пусни един въпрос на Разговори, евентуално със списък на предложените статии (в краен случай просто с връзка към Категория:Страници за бързо изтриване). Ако се види, че няма общ консенсус по всички статии, тогава вече може някои да се пускат поотделно на У:СИ.
— Luchesar • Б/П 14:28, 23 януари 2020 (UTC)
Това е много добра идея, не исках да занимавам цялата общественост с този казус, но ако така ще спестя моето време а и времето на редакторите, то ще го направя. Много благодаря Лъчо. --Станислав Николаев 14:30, 23 януари 2020 (UTC)
И тук, и там, и някъде си, масово изтриване на статии ще е поредния вреден и опасен рецидив. Всеки сам си носи кръста - щом си ги писал една по една, сега ще се предлагат една по една. Загубил си маса време на други да ги проверяват и поправят. Че не е направено достатъчно за попълването им с текст и източници (при налични МЕП) не е причина за изтриване. Достатъчно много други редактори трябва да се срамуват от статиите си, но за тези (които прегледах) почти не виждам основания. --Rumensz (беседа) 14:41, 23 януари 2020 (UTC)
Добре, ще направя необходимото според правилата. Ако в движение видя, че някои могат да останат, няма да ги включвам. --Станислав Николаев 14:47, 23 януари 2020 (UTC)

Несъответствие

Здравейте, има несъответствие между Картинка на деня и текста под нея за дата 29.01.2020. Някой може ли да коригира? Glagoli (беседа) 10:17, 29 януари 2020 (UTC)

Изглежда бота, който обновява снимките в wikidata е пропуснал да го направи. Като се събуди ще се отрази и тук. [1] --ShadeOfGrey (беседа) 10:27, 29 януари 2020 (UTC)
Този бот явно е много сънен, втори ден вече има разминаване. Glagoli (беседа) 08:52, 30 януари 2020 (UTC)
Изглежда има някакви проблеми в часа, в който се опитва да редактира [2]. --ShadeOfGrey (беседа) 08:54, 30 януари 2020 (UTC)