Уикипедия:Заявки към администраторите/2018/28

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Проблем при редактиране[редактиране на кода]

W0Sb6wpAICEAAHwrNC8AAACQ] 2018-07-10 11:43:40: Фатална грешка от тип „Exception“

Не може да се редактира разговори И беседи

@ symbol.svgIliev, Borislav:Rrfddbm (беседа) 11:48, 10 юли 2018 (UTC)

Било е временен проблем. — Luchesar • Б/П 12:12, 10 юли 2018 (UTC)

Уроборос[редактиране на кода]

Моля администратор да обърне внимание на Потребител:Uroboros, който незнайно защо ми държи агресивен тон си позволява лични нападки на беседата ми. Поведение, което е напълно неприемливо за администратор. [1] Благодаря. --Алиса Селезньова (беседа) 10:24, 12 юли 2018 (UTC)

Не Абсурдно. Проверих, но не намирам лични нападки. Ако имате междуличностен конфликт, най-добре го решавайте другаде - заявките към администраторите трябва да са конкретни, а не поредната беседа, където да хвърлим бомба и да избягаме. И докато той наистина е емоционален в изказа си, бих призовал и вас да се замислите защо конфликтите сякаш все се въртят около едни и същи хора и едни и същи проблеми. Знам, сега и аз ще бъда определен като „агресивен, надървен и т.н.“, но ако наистина ще следваме принципите на енциклопедията, то нас трябва да ни интересува единствено какви са истината и фактите и да не се занимаваме с лична вендета. --ShockD (беседа) 18:11, 12 юли 2018 (UTC)
Определяте като абсурдно и недостатъчно конкретно желанието да се санкционира лична нападка, посочена в линк? За улеснение е отбелязана с шаблон. Междуличностен конфликт аз нямам - затова моля администраторите да се намесят да санкционират агресивен език. Ако Вие толерирате личните нападки щом са отправени към редактори, с които сте имали неразбирателства, това си е Ваше мнение, но то продължава да е неприемливо за администратор. Аз ще изчакам все пак да се появи администратор, запознат с явлението лична нападка и дали то се толерира в Уикипедия. За справка - конфликтите се въртят около 1. редовни редактори 2. вандали 3. администратори (не знам как не сте го забелязали - винаги е било така). И между другото, Уикипедия не се занимава с търсене на истини, а с отразяване на източници в дух на конструктивен диалог - пише го из помощните страници.:-D--Алиса Селезньова (беседа) 20:31, 12 юли 2018 (UTC)
:-D Не знам каква санкция очаквате - да блокираме админ, показал агресивен тон? Ами, да, асбудрно е. Най-малкото може и сама да го блокирате. Какво е пускането на заявка тук, ако не показност на конфликта? Дори не сте сложила препратка към името му, за да знае, че някой го обсъжда. Това с конфликтите беше риторичен въпрос, разбира се. Източници и аз и вие призоваваме да се ползват, но въпросният ви спор с колегата май е точно за това в същината си. --ShockD (беседа) 20:51, 12 юли 2018 (UTC)
Не. Изобщо прочетохте ли заявката ми? Осъждате молбите за помощ към администраторите като „показност на кофликт“??? Призовавате сама да блокирам всеки, който ми държи агресивен тон, независимо дали е редовен редактор, случаен вандал или администратор? Ами да Ви обясня как по принцип се очаква да стават нещата в У:ЗА - аз съм страна в спора и не е редно да се меся с административни методи, затова моля други администратори. Отделно не съм поискала блокирането му, а да му се обърне внимание какъв тон се толерира тук - т.е. не кръчмарски и агресивни реплики, зачистени с нлн. Спорът ни с Уроборос не е относно източниците - за тях няма спор, има обсъждане със Спасимир (който лично помолих на беседата му да се намеси) и с Недев, при това, ако прочетете все пак беседата ми, напълно приятелско.--Алиса Селезньова (беседа) 21:02, 12 юли 2018 (UTC)
Многократно е споменавано, че заявките не са място за решаване на спорове. В случая наистина не виждам какво биха могли да направят останалите администратори - страна в спора може да вземе кой да е потребител, бил той администратор или не. За тона сте права - такива неща определено не са полза, но според мен подобни заявки само допринасят за изострянето на чувствата, затова наистина ще се радвам, ако се опитате да решите това като зрели хора. И за пореден път ще помоля да не ми се слагат думи в устата - за ничие блокиране не съм призовавал, а тъкмо обратното (то си е ясно написано, ама...). За мен тази дискусия е изчерпана. Вярвам в благополучното разрешаване на спора ви. --ShockD (беседа) 05:38, 13 юли 2018 (UTC)
Изобщо никой не намесва никакъв спор. Искам да се обърне внимание на потребител, който при това е администратор, да престане да се държи като трол - нищо друго. Да разбирам, че за Шок Д личните нападки, ако са от администратори са ОК? Цитирам Ви: „:-D Не знам каква санкция очаквате - да блокираме админ, показал агресивен тон? Ами, да, асбудрно е.“ Да, колега, - администраторите също се санционират и не, не абсурдно иначе тука ще стане кофа за секва помия. --Алиса Селезньова (беседа) 08:52, 13 юли 2018 (UTC)
За пореден път - лични нападки тук няма, съответно не може да става дума за санкции, толериране и прочие. Лична нападка има тогава, когато се напада нечия личност. Коментирането на нечии действия е съвсем друго нещо (правим го редовно). Това че Лъчезар е цензурирал нечия реплика си е негово решение и пак е санкция per se. За неподходящия тон се съгласих с вас, но това не го отчитате, тоест явно търсите нещо повече от просто обръщане на внимание (такова е обърнато предостатъчно, доколкото виждам). Разбирам, че сте засегната, но за мен и отговорът ви не е особено адекватен, бидейки незабавно докладване на колегата ви, без дори да поставите препратка към името му. Относно помията - не берете грижа, админите и патрульорите редовно чистят „секва помия“. --ShockD (беседа) 19:38, 15 юли 2018 (UTC)

Блокиране[редактиране на кода]

Искам да попитам защо съм блокирана? По-точно не аз, а IP-то ми. ДОколкото знам, никой друг не го ползва. Питам, да знам дали не е хакнато нещо, за какви редакции ми е блокирано IP-то, за да видя мои ли са или не...--Радостина 06:29, 14 юли 2018 (UTC)

Опа, забравих да дам данните - IP адрес е 70.95.5.7, а номерът на блокирането е 413037, аз поне не виждам в приноси нищо, което да оправдава блокиране. --Радостина 06:35, 14 юли 2018 (UTC)
Сериозно... няма ли кой да отговори?--Радостина 15:02, 14 юли 2018 (UTC)
Анонимното редактиране от тези адреси е забранено, защото са използвани от „помаците“. Отблокирах конкретно тази мрежа, тъй като явно не се използва за сървъри, а за крайни клиенти.
— Luchesar • Б/П 16:23, 14 юли 2018 (UTC)
Явно съм пропуснала много, нямам идея кои са помаците, но горното IP си e само мое, явно попада в мрежа, използвана от тези индивиди. Ами ще внимавам да съм влязла... просто ме шокира блокирането при положение, че поне месец не съм се появявала.--Радостина 17:48, 14 юли 2018 (UTC)
Радостина, да, това са някакви младежи с твърде много свободно време, които използват отворени проксита, за да тормозят редакторите. Прокситата най-често са в мрежи на доставчици на колокация и хостинг на сървъри, но понякога се случва да са смесени с мрежи на крайни потребители като теб. Още веднъж: съжалявам за проблема.
— Luchesar • Б/П 18:01, 14 юли 2018 (UTC)
Стига си съжалявал :-), аз просто исках да знам, защото влизам, чукам, нема никой :-). Разбирам че покрай сухото понякога гори и мокрото. Благодаря за отговора. --Радостина 19:02, 14 юли 2018 (UTC)
И все пак нещо остана неясно - един редактор „невлязъл“ разсеяно, а друг администратор любезно прави „дупчица“ в защитата. Защо да не може веднага да си копираш текста, да се регистрираш и да си сложиш изготвения текст - обикновена практика при конфликт на редакции? --Rumensz (беседа) 18:18, 16 юли 2018 (UTC)
Мога разбира се, просто исках да изясня защо съм блокирана, и понеже неосъзнато не съм влязла, обикновено ме логва автоматично, но не знам защо понякога не се получава, гадно е да видиш, че си блокиран и в първия момент дори не осъзнах че е по IP. Не мисля, че е дупка в защитата, тази мрежа специално 70.95.5.0 - 70.95.5.255 is an IP address range owned by Time Warner Cable Internet LLC and located in United States... --Радостина 21:16, 16 юли 2018 (UTC)
Не е дупка в защитата.
— Luchesar • Б/П 21:23, 16 юли 2018 (UTC)

Изтриване на лична страница и подстраници[редактиране на кода]

Моля да бъдат изтрити следните страници на моя сметка: Потребител:Petko2006, Потребител:Petko2006/monobook.css, Потребител беседа:Petko2006. Моля и предишните имена да се изтрият (страница, беседа) --Петко 06:20, 15 юли 2018 (UTC)

Ok Петко, готово.
— Luchesar • Б/П 10:07, 15 юли 2018 (UTC)