Уикипедия:Заявки към администраторите/2019/37

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Марин Николов - телевизионен реазследващ журналист[редактиране на кода]

Уважаеми администратори, пиша Ви за помощ при публикуването на статия за личност в България, която намирам за достатъчно значима, тъй като е един от малкото телевизионни разследващи журналисти у нас - Марин Николов. Рангът му е като на други журналисти, фигуриращи в статии тук - например Генка Шикерова. Когато пуснах текста за публикуване обаче системата ме изхвърли, защото е видяла източниците ми като неблагонадеждни. Използвах статии на различни интернет издания - на вестник Капитал, Монитор, на Нова телевизия, на Офнюс и много други, защото те са писали достатъчно по повод разследвания на Марин Николов и техния обществен отзвук. Публикувах ги под формата на линкове. Не се сещам колко и какви по-благонадеждни източници има в подкрепа на кратката биография и опис на работата на Николов. Всичко написано тук е добре проверимо от всеки, който може да търси и засича информация от много источници в Интернет. Моля за помощ при публикуването на статия за Николов. Ето какъв е текста, който се опитах да публикувам, но не успях. Благопдаря Ви.

--Предният неподписан коментар е направен от Schattentantzer (приноси • беседа) 17:08, 9 септември 2019‎ (UTC)[отговор]

Здравейте, Schattentantzer! Благодаря Ви за желанието да помагате на свободното познание чрез Уикипедия. Конкретната причина редакциите Ви да не бъдат допуснати, е, че сте въвели връзки към вестник „Монитор“. Редакторите в Уикипедия смятат, че медии като „Монитор“ не отговарят на изискванията на енциклопедията за благонадеждност на източниците. Ако се абстрахираме от този проблем, защото конкретни публикации може и да бъдат допустими като източник, написаната от Вас статия, за съжаление, също е доста далеч от вида, който би трябвало да има една енциклопедична статия. По тази причина въведох Вашия текст в инкубатора за статии. Можете да го намерите, както и да продължите да го подобрявате, в Уикипедия:Инкубатор/Статии/Марин Николов. За повече информация, моля, вижте помощната информация. Ако имате някакви конкретни въпроси, най-добре би било да ги зададете на Уикипедия:Разговори, тъй като администраторите се занимават основно с техническа поддръжка в Уикипедия, докато основните решения относно съдържанието се взимат от редакторите.
— Luchesar • Б/П 18:14, 9 септември 2019 (UTC)[отговор]
✔Готово Готово Марин Николов (беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени • изтриване • възстановяване • защита)
— Luchesar • Б/П 10:44, 14 септември 2019 (UTC)[отговор]

Възможно ли е статиите в Инкубатора да се показват подредени по дата на създаване? Така по-лесно ще се следи кои статии стоят там повече от 3 месеца. --Rumensz (беседа) 13:57, 12 септември 2019 (UTC)[отговор]

Rumensz: Уикипедия:Инкубатор/Статии/Списък
Не е идеален, но се надявам да свърши работа. По-нататък може да добавя различно оцветяване за статии, престояли над три месеца. По-сложно ще бъде със статии, които преди са били в ОИП, и впоследствие са били преместени в инкубатора, тъй като датата им на първа редакция може да няма връзка. Ако въобще направя нещо по въпроса, ще ми трябва (доста) повече време. И също в някакъв момент ще настроя списъка да се актуализира автоматично. По принцип си мисля, че може да е добре да поискаме създаването на ИП „Чернова“, което да замести инкубатора, но засега не съм имал време да го обмислям по-подробно, поради което и не съм го предлагал.
— Luchesar • Б/П 15:39, 13 септември 2019 (UTC)[отговор]
Става и така, като можем да го сложим горе към карето – „Полезни връзки“ с болд. --Rumensz (беседа) 20:46, 13 септември 2019 (UTC)[отговор]
✔Готово Готово Преместих го като Уикипедия:Инкубатор/Списък на статиите, защото всъщност в Статии/ би трябвало да бъдат наистина само статии. Добавих връзка на няколко места: тук, тук, тук, тук. Ако имаш предвид още някъде, добавяй смело.
— Luchesar • Б/П 10:43, 14 септември 2019 (UTC)[отговор]
Добавено оцветяване на статиите с първа редакция преди повече от 90 дни (ако трябва непременно да бъдат три календарни месеца, пак има начин, но е по-сложно).
— Luchesar • Б/П 17:16, 14 септември 2019 (UTC)[отговор]
Статии, които са били преместени към инкубатора, а не директно създадени в него, вече биват подредени по правилната дата (на влизане, не на създаване).
— Luchesar • Б/П 14:55, 19 септември 2019 (UTC)[отговор]

Възстановяване[редактиране на кода]

Възстановяване на Процес срещу 13-те имами в Пазарджик. Не е била 3 месеца в Инкубатора и поставянето ѝ там няма основание. --Rumensz (беседа) 16:53, 15 септември 2019 (UTC)[отговор]

Възстановена. От историята - преместена е на 9 юни. Но така или иначе 3-те месеца са ориентировъчни като лимит, не задължителни.--Vodnokon4e (беседа) 17:12, 15 септември 2019 (UTC)[отговор]