Уикипедия:Категории за изтриване/2007 приети 1

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на старо обсъждане относно изтриване на страници.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
За нови процедури по изтриване използвайте Уикипедия:Страници за изтриване.
Претенции относно настоящата процедура можете да изкажете на Уикипедия:Разговори.

Поддържам предложението на беседата - да се преименува на „Острови на Гърция“. „Гръцки острови“ значи почти същото, но за мен има лек оттенък в посока гръцко културно наследство и напр. Кипър по този признак отчасти също би бил такъв. -- Златко ± (беседа) 07:54, 8 ноември 2006 (UTC)

Не знам дали името означава това, което е в категорията, но се използва и за други неща - има нужда поне от обяснителна статия. --Спас Колев 14:40, 16 ноември 2006 (UTC)

Отбелязана от Петко (беседа - приноси) за бързо изтриване. -- Златко ± (беседа) 18:32, 18 януари 2007 (UTC)

Ти какво, да не би дя я предлагаш за възстановяване? Щото решението за триене е вече взето (тогава се казваше "Умре им циганката") и в момента си е за бързо. До вземане на решение за възстановяване, моля премести си я в личното ИП. --Петко 18:43, 18 януари 2007 (UTC)
Мило дете, чувал ли си за У:НГТ - излагай всички факти. Или отново не си знаел къде да четеш? -- Златко ± (беседа) 18:48, 18 януари 2007 (UTC)
Мда, това възкресение очевидно сме го пропуснали да го забележим (същата седмица други по-важни неща се случваха). Значи верно е за бавно. --Петко 22:11, 18 януари 2007 (UTC)
  • За. Въпреки че съм против практиката на (само)рекламните статии аз съм за изтриване и неизпозване на категория, създадена с тази цел, с това или алтернативно наименование. Мотивите ми: Ако една (само)рекламна статия бъде предложена на У:СИ и гласувана за изтриване, то тя ще бъде изтрита и няма да попадне в категорията. Ако пък бъде гласувана да остане, значи общността е преценила, че статията е енциклопедична и личността е достатъчно значима — тогава вече има ли значение кой точно е започнал статията? Намирам, че присъствието на такава категория в статията уронва престижа на личността, особено когато тя няма пряко отношение към списването на статията или дори вече не е между живите! Ако пък гласуването покаже толкова голяма потребност информацията от категорията да присъства под някаква форма, мога да предложа вместо категория: списък от рода на en:Wikipedia:Wikipedians with articles. --Спири / беседка 23:10, 18 януари 2007 (UTC)
  • За - излишна е. Ако обектът е с ниска значимост, статията е за триене. Ако не е, но съдържанието не е неутрално, е за неутрализиране (Категория:Спорна неутралност). --Спас Колев 14:30, 26 януари 2007 (UTC)

Обхватът не е дефиниран - виж Категория беседа:Народни будители. --Спас Колев 13:19, 20 ноември 2007 (UTC)

Погледни тук преди да гласуваш - има ли някой излишен? [1] --Предният неподписан коментар е направен от Svik (беседа • приноси) .

Проблемът не е, че има някой излишен, а че всички могат да бъдат включени. Трябва да има някакво разумно ограничение. --Спас Колев 13:33, 29 ноември 2007 (UTC)
  • За. Думата „будител“ съдържа в себе си повече оценка отколкото фактология и по тази причина не е подходяща за категоризация. Трябва да е ясно кой е будител и кой не е, иначе може да направим и Категория:Български красавици. Описаните в указа на Омарчевски по-добре да бъдат изредени в подходяща статия, отколкото в категория. --DStoykov 21:59, 3 декември 2007 (UTC)