Уикипедия:Молба за разрешение

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Вижте също Уикипедия:Разрешения за ползване на материали.


Здравейте, <ОБРЪЩЕНИЕ И ИМЕ НА АВТОРА>!

Намирам информацията от Вашия/та/то <НЕЩО> за много полезна и бих искал/а да я използвам в един проект, наречен Уикипедия, и затова моля за Вашето разрешение.

Уикипедия (http://bg.wikipedia.org) е свободна енциклопедия, която се създава съвместно от хора от цял свят. (тук можем да сложим още едно изречение)

Бих искал/а да включа Вашия материал в статията <ИМЕ НА СТАТИЯТА> (http://bg.wikipedia.org/wiki/<ИМЕ_НА_СТАТИЯТА>). За да добиете чувство за свободата на Уикипедия, можете да редактирате тази страница веднага, дори и без регистрация.

Можем да използваме материала Ви само ако сте съгласни да дадете разрешение за неговата употреба при условията на Лиценза за свободна документация на ГНУ. Това означава, че всеки ще има правото да го използва и осъвременява, например, като добавя нова информация. Можете да прочетете пълния текст на лиценза на:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Уикипедия:GFDL
(бележка: за да е колкото се може по-просто, не използваме Invariant Sections, Front-Cover Texts или Back-Cover Texts).

Лицензът също изрично защитава авторите от това "да се смятат за отговорни за промените, направени от други", като в същото време осигурява, че авторите ще получат признание за работата си.

Ако сте съгласни, в раздела "Източници" ще запишем, че статията се основава на Вашия материал и се използва с Ваше позволение, а също така ще сложим и обратна препратка към:
<АДРЕС НА ИЗТОЧНИКА>

Благодаря Ви за отделеното време!

С уважение,
<ВАШЕТО ИМЕ>, потребител на Уикипедия