Уикипедия:Посрещачи

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Кои сме ние[редактиране на кода]

Посрещачите сме неофициална група уикипедианци, които посрещат новодошлите потребители и им помагат да направят своите първи стъпки в Уикипедия. Посрещачите са изключително внимателни да не нападат новодошлите.

Какво правим[редактиране на кода]

Традицията да се поставят приветствия на страниците на новодошлите потребители е много по-старо от „групата на Посрещачите“, и всички уикипедианци трябва да са приятелски настроени към новите потребители. Ние сме група уикипедианци, които по този начин спомагат за разрастването на проекта. Също така ние работим и по проекти, които правят използването на Уикипедия по-лесна и приятна.

Посрещачите създадоха Уикипедия:Наръчник, който съдържа основната информация за сътрудничество.

Също така създадохме място, на което новодошлите потребители могат да се представят и да разкажат за интересите си – Уикипедия:Нови потребители. Така те могат да бъдат насочени към статии, проекти и портали, които ги интересуват.

Как можете да помогнете[редактиране на кода]

Ако желаете да помагате на Посрещачите, можете да поставяте съобщения за „добре дошъл“ на потребителските страници и да се държите приятелски към тях. Можете също така да разгледате всички помощни страници и да предложите подобрения, които да улесняват потребителите.

По-долу следва списъкът на Посрещачите. Можете да добавите името си, ако желаете да се присъедините към групата. Имайте предвид, че това не носи нито отговорности, нито привилегии.

Посрещачи[редактиране на кода]