Направо към съдържанието

Уикипедия:Прилагайте презумпцията за злонамереност

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Тази статия е за правилната презумпция за злонамереност. За наивната презумпция за добронамереност вижте Уикипедия:Прилагайте презумпцията за добронамереност.

Всички в Уикипедия са злодеи, освен мен и моята маймунка (но не съм много сигурен и за нея).
Преди да се диагностицирате с депресия и ниско самочувствие, уверете се, че не сте заобиколени от идиоти.

Зигмунд Фройд (според зли слухове)

Това, че сте параноик, не означава, че останалите около вас наистина не ви мислят злото!

неизвестен параноик

Нека бъдем честни: всички останали редактори в Уикипедия са тъпи копелета!

И как да бъде иначе?! Огледайте се! Светът е пълен с глупави, прости и зли (а най-често и грозни!) тъпанари, чиято най-голяма радост в живота е да ви вгорчат вашия!! Човек започна да се чуди понякога как въобще видът ни е успял да оцелее в безпощадната еволюция при толкова доказателства около нас за негативен естествен подбор. И как такива готини като нас са успели да се опазят готини. Последното е интересна тема, всъщност, но за друг разговор.

Важното в случая е, че, започвайки да редактирате в Уикипедия, трябва да се подготвите – ментално и емоционално – за ежедневни сблъсъци с възможно най-тъпите и зловредни хора на света. Или поне с нелоша (шегичка!) тяхна представителна извадка.

Правило номер едно: не ги оставяйте да ви заблудят с мили очички – дори когато ви пишат любезно, те ви мислят злото!!!!

Това кратко ръководство ще ви подготви да се справите с тази тежка, но важна задача!

Кои са злодеите[редактиране на кода]

Администраторите[редактиране на кода]

Ако в Уикипедия се организираха конкурси за най-тъпи копелета и въобще възможно най-злонамерени личности (въпреки че в случая думата „личност“ е неуместен комплимент), абонирани за първото място безспорно щяха да бъдат администраторите. Запомнете: основна и въобще единствена цел на администраторите в Уикипедия е да ви пречат да си вършите работата!!! Администраторите по рождение са лентяи, с тежък комплекс за малоценност, който имат нужда да избиват върху такива като вас.

Заради последното, администраторите много обичат да цитират разни правила, с които да тероризират обикновените редактори. Когато администратор ви каже, че сте нарушили някое правило, може да бъдете сигурни – нищо не сте нарушили, или, ако сте, то си е било съвсем правилно. Просто този гадняр е решил днес да се опита да задоволи низките си страсти чрез вас.

Не му позволявайте!! А може и просто да ви мрази вас лично. Още по-солидна причина да не му се давате!! Което е добър повод да преминем към...

Редакторите[редактиране на кода]

Не се заблуждавайте: ако на администраторите им личи от километър какви гадни парчета са, това не означава, че останалите редактори са много по-свят от тях. Та те сами си ги избират такива – по свой образ и подобие, очевидно. Въобще, ако някой редактор ви изглежда свестен, значи просто изключително добре прикрива зловредната си душица!!

От първата си редакция в Уикипедия очаквайте тези злодеи да започнат да ви търсят кусури. Не се хващайте на разните им там „добре дошли“, „бъдете смели“ и прочие лафове за балъци. Целта им е просто да приспят бдителността ви и да ви уязвят веднага, щом свалите гарда си!! Всичките уж насърчителни думи и благи напътствия да четете „помощни“ странички са просто параван, димна завеса, претекст да могат впоследствие да ви обвинят във всички грехове на света, без вие нищо лошо – или съвсем малко лошо – да сте направили!

Ако някой редактор ви пише, че не сте направили нещо правилно или дори просто, че можело да бъде по-добре – със сигурност е решил да влезе във фронтална атака срещу вас. Но дори ако ви пише, че сте направили нещата правилно, а особено пък ако ви похвали, не се отпускайте – това без съмнение е подготовка за коварен удар в гърба!!

Въобще, каквото и да правят или казват останалите редактори, никога няма да сбъркате, ако ги заподозрете в зли намерения.

И по-добре вие тях първи, отколкото те вас!!

Как да постъпваме[редактиране на кода]

Каквото и да правите, никога, никога, никога, НИКОГА не предполагайте добронамереност!!!

Ама някой се държал културно, възпитано, търпеливо, кротко, тактично... Това са ТРИ-КО-ВЕ!!! Не им се връзвайте!

Дори най-добронамерено изглеждащата критика със сигурност цели да ви уязви, унижи, омаскари, стъпче и въобще унищожи като личност и редактор. Реагирайте максимално остро, агресивно, асиметрично!! Ако ви избият зъб, вие им избийте цялото чене! Ако ви извадят око, вие им оставете само окото!!!

Особено ефективно е да използвате получер във всяко второ изречение, редувайки го с КАПС ЛОК И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗОБИЛИЕ ОТ ПРЕПИНАТЕЛНИ ЗНАЦИ!!!!!!!???!?!!!1111111

БОЛД И ГОЛЕМИ БУКВИ СА ОЩЕ ПО-ЕФЕКТНИ, ОСОБЕНО АКО ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, КОЕТО ПИШЕТЕ, И ОЩЕ ПОВЕЧЕ, АКО ПОВТОРИТЕ НАПИСАНОТО ПО НЯКОЛКО ПЪТИ, ЗАЩОТО НА ТЪПАНАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯСНЯВА ПО НЯКОЛКО ПЪТИ, ЗА ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ СА ТЪПАНАРИ !!!!!!!!#####!!!!!!!???!!!!!!!!11111111

Абсурдно уголемени анимирани емоджита също са ценно средство за омаломощаване на противника, както и всякакви картинки, по възможност най-абстрактно свързани с темата, които да объркат вашите опоненти врагове, и да турят прът в колелото на пъклените им планове да ви затворят устата или дори да ви прогонят от Уикипедия!!

Как да разсъждаваме[редактиране на кода]

Ако все още не се чувствате достатъчно добре ориентирани в истинската същност на вашите колеги в Уикипедия, ето ви малко фрази, които да си повтаряте:

 • „Този редактор...“
  • ... ми поправи една запетая – явно иска да покаже на всички, че съм неграмотен!!
  • ... е добавил източник в статията, която писах – несъмнено целта му е да ме унижи като немарлив!!
  • ... ми e променил едно изречение в моята статия – очевидно ме преследва и търси как да ме тормози!!
  • ... направи „леки бележки“ по предложението ми – безспорно ме мрази и постоянно гледа къде може да ми опонира!!
  • ... не ме подкрепи в обсъждането – знаех си, че е гадняр и винаги ще се съюзи с враговете ми за абсолютно всичко!!

П.П. Този раздел се нуждае от допълване. Но знам, че никой друг няма да го допълни, защото всички останали редактори са лентяи и злобари.
П.П.П. Разделът в английската Уикипедия също е най-нахално по-голям от нашия, което доказва, че и английските редактори са гадняри.