Уикипедия:Страници за изтриване

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

Тази страница съдържа предложения за изтриване с обсъждане и гласуване на статии, категории, шаблони, картинки или страници от други именни пространства. Тези предложения следва да са съобразени с препоръките Уикипедия:Изтриване на страници и файлове и Уикипедия:Значимост. Ако за първи път участвате в обсъждането, моля, вижте указанията за процедурата.

 • 1. Най-отгоре на предлаганата страница поставете шаблон {{изтриване}}.
  • 1. Добавете в края на страницата следното:
   {{Уикипедия:Страници за изтриване/Име на страницата}}
  • 2. Изчакайте настоящата страница да се зареди напълно и след това добавете Името на предлаганата страница в долното текстово поле.
   Не изтривайте представката „Уикипедия:Страници за изтриване/“ от полето!


  Ако браузърът ви поддържа Джаваскрипт, новата страница автоматично ще бъде вградена в настоящата. Ако все пак това не се случи, опитайте да я вградите ръчно.


Васил Редовски[редактиране | редактиране на кода]

беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени

Обсъждането е приключило на 22 юни 2015, 11h (UTC)

Причина за изтриване: Липса на енциклопедична значимост. Всичките му постижения са само в „Б“ група и е играл само в отбори от тази група. Молли (беседа) 11:21, 8 юни 2015 (UTC)

 • Symbol support vote.svg За изтриване, поради посочената причина. Молли (беседа) 11:21, 8 юни 2015 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Против Дори и да не беше майстор на спорта, на четвърто място по мачове и девето по голове в Б група и рекордьор по мачове и голове за Балкан, според точка 6 не само не е задължително да е играл в А група, а е достатъчно да е играл във В група. --HSV (беседа) 11:56, 8 юни 2015 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Против Това, че е играл само в "Б" група не го прави енциклопедично незначим, във времената преди 1989г. "Б" група беше на нива значително над тези на сегашната "А" група (лично мнение), но дори да оставим това настрана, Васил Редовски има около 480 професионални мача (за сравнение първенеца по мачове в А група има 454 мача) и 130 гола, нещо, с което малко български футболисти могат да се похвалят въобще. Може да го сметнете за дребнавост, но има и 1 сезон в "А" група. От спортна гледна точка, за мен няма съмнение, че неговата личност трябва да присъства тук.--giwas (беседа) 13:19, 8 юни 2015 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Против Б група е професионална футболна група, което означава, че в нея играят професионални футболисти, а те винаги са имали място в Уикипедия.--Ģiverņ (беседа) 18:33, 8 юни 2015 (UTC)
Symbol comment vote.svg Коментар: Винаги? И защо всъщност? Точно този принцип има нужда от сериозно преосмисляне. Като цяло при статии за спортисти би трябвало водещото правило да е значими спортни постижения. Това, че някой е ритал топката в мачове за Б група как точно е значимо постижение за съответния спорт - в случая професионелен футбол? Значими постижения могат да бъдат например участия на Олипмийски игри, световни първенства, континентални първенства (Европейски за български спортисти), национални, континентални, световни и олимпийски рекорди. По какъв начин някакво участие във второстепенна професионална група автоматично трябва генерира значимост? Откъде накъде? Ако да речем въпросният футболист е участвал в рекорден брой мачове, вкарал е рекорден брой голове, спасил е рекорден брой дузпи в „Б“ група това би могло да се приеме за някакво значимо постижение, но самото участие да се смята за такова е пълна глупост. При положение, че няма нито един друг спорт а и нито една друга професия с толкова нисък праг за значимост — просто участие откъде накъде точно футболистите трябва да бъдат привилегировани? --Сале (беседа) 21:58, 8 юни 2015 (UTC)
Symbol comment vote.svg Коментар: Защото в противен случай ще се получи малоумщината български футболист/спортист, неучаствал на международни първенства и без да е постигнал рекорд да покрива критериите за значимост във всички уикипедии освен българската. Защото например в немската уикипедия критерий за значимост на футболист от германски отбор е изигран мач в трета дивизия, едва за четвърта и пета влиза в сила правилото, че самото участие не е достатъчно. Айде да изтрием статиите за всички български ненационали, нешампиони и нерекордьори и да ги заменим с всички певци, попаднали в музикалната класация на Мозамбик, защото "Спортисти/атлети/състезатели, играли в професионална лига" е с по-нисък праг на значимост от "Музикантът има издаден сингъл или албум, който е успял да влезе в националния чарт на която и да е държава"... То стана вече досадно това бъркане на обективни критерии с лични пристрастия. --HSV (беседа) 01:15, 9 юни 2015 (UTC)
Symbol comment vote.svg Коментар: Кои са тези футболисти попаднали тук само на базата на този критерий — участие в Б група за които има статии във всички уикипедии? Дай малко примери моля. За въпросния Васил Редовски например, който явно има местна значимост не виждам статия в нито една друга уикипедия така, че не схващам как ще се получи това за което говориш. Да не би в немската уикипедия за която даваш пример да има критерий за значимост на футболист от български Б отбор? --Сале (беседа) 08:10, 9 юни 2015 (UTC)
Symbol comment vote.svg Коментар: Не казвам, че има такива статии, казвам, че според критериите за значимост е допустимо да има. И ако се променят критериите в българската уикипедия - без да се направи разлика между футболист от втора дивизия на Аржентина и втора дивизия на България например - то баш в българската уикипедия няма да има право да съществуват статии за свързани с България футболисти, които за чуждоезичните уикипедии са достатъчно значими. Липсата на статии за футболисти от българската Б група в немската уикипедия е в резултат не на непокриване на значимост, а на липса на интерес. Ако критериите се променят по подобен на предложения от теб начин, без да се вземе под внимание факта, че става въпрос за (предимно български) футболисти от български отбори в българската уикипедия, то ще се стигне дотам, че третият вратар на Белиз в турнира за Златната купа на КОНКАКАФ през 2013 г. е по-важен, по-известен, по-значим, по-интересен и с по-голям принос към българския футбол - и следователно достоен за място в българската уикипедия - от футболист с 50 мача в Б група. Странно звучи, нали? --HSV (беседа) 12:53, 9 юни 2015 (UTC)
Symbol comment vote.svg Коментар:Тук не говорим само за участие, този футболист има и доста отбелязани голове и е абсолютен рекордьор по участия и голове за един български професионален (по това време) футболен отбор. След като има статия за отбора, защо статията за най-добрия му играч за всички времена да е неенциклопедична? --giwas (беседа) 07:01, 9 юни 2015 (UTC)
Symbol comment vote.svg Коментар: Коментарът ми беше насочен само към Ģiverņ. Това, че е рекордьор по участия и голове му дава самостоятелна макар и местна значимост. --Сале (беседа) 08:10, 9 юни 2015 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Против Майстор на спорта и рекордьор по участия и голове за отбора си за мен са достатъчни критерии за значимост. Самото участие в група Б определено не. --Сале (беседа) 08:13, 9 юни 2015 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Против Горе-долу. Като Сале. --Мико (беседа) 17:12, 10 юни 2015 (UTC)

Резултат: 1 глас Symbol support vote.svg За, 5 Symbol oppose vote.svg Против – статията не е приета за изтриване.--Vodnokon4e (беседа) 21:27, 23 юни 2015 (UTC)

Галин (поп фолк певец)[редактиране | редактиране на кода]

беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени

Обсъждането е приключило на 22 юни 2015, 17h (UTC)

Причина за изтриване: Ниска енциклопедична значимост. Няма достоверна информация да е спечелил някаква значима награда или да е издал поне албум. Не покрива и най-ниските критерии за значимост на музикант. Алиса Селезньова (беседа) 17:37, 8 юни 2015 (UTC)

 • Symbol support vote.svg За изтриване, поради посочената причина. Алиса Селезньова (беседа) 17:37, 8 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За изтриване. Няма албум (което само по себе си също е абсурдно - това е като да имаш книга). --Мико (беседа) 17:44, 8 юни 2015 (UTC)
Symbol comment vote.svg Коментар: Да, но е достатъчен и един сингъл влязъл в нац. чарт. Галин има 15 песни според списъка като последната дори е с Крисия Д. :)) Не му разбирам на чалгарските песни, но е възможно някой от тези 15 да е сингъл!? --Izvora (беседа) 18:01, 8 юни 2015 (UTC)
Къде е тоя национален чарт? Сигнал? --Мико (беседа) 18:39, 8 юни 2015 (UTC)
Ами такива са правилата. Нямам против да ги сменим. Всеки си прави чарт и се мисли за единствен. За рамките на БГ това си е абсурд наистина. --Izvora (беседа) 18:48, 8 юни 2015 (UTC)
Хм, хм - в правилата пише национална класация, а не каквато и да е класация в знайни и незнайни сайтове.--Алиса Селезньова (беседа) 13:02, 10 юни 2015 (UTC)
Коя е националната класация за да направим проверка, дали т.нар. хитове са били в предни позиции? --Izvora (беседа) 17:00, 10 юни 2015 (UTC)
Аз не си спомням някога в България да е имало официален топ 100 както има в много други държави и може би причината е сблъсъкът чалга с/у всички останали. А между другото последния опит за нещо подобно май е това - Българският Топ 100 (очевидно вече несъществуващ чарт), и до колкото виждам Галин се е разписал сред номер 1 в поп-фолка.--Ģiverņ (беседа) 17:22, 10 юни 2015 (UTC)
Предполагах, че това ще е отговора.Всеки т.нар. жанр в БГ музиката си прави собствена класация обявявайки го като национален, български, държавен .... нещо като свръхрекламираните лотарийни игри. Но какво правим в случая - Правим се на луди и заобикаляме правилото или гледаме прословутата/ите класация/ии?
 • Symbol oppose vote.svg Против Със същите доводи като Дебора, само че тук става въпрос за песни с 5 и над 10 милиона гледания и между другото проблема с фалшивите гледания youtube (или по-точно google) отдавна го решиха, ако някой се съмнява. Да не говорим и за участия по клубове и т.н. Това, че вие и хората около вас не слушат тази музика, не означава, че не се слуша масово.--Ģiverņ (беседа) 18:31, 8 юни 2015 (UTC)
Това последното никой не го твърди. --Мико (беседа) 18:39, 8 юни 2015 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Против Най-вече заради простотията първо да изтриеш биографията, а после да го предложиш за изтриване. Айде стига с тия чалга действия в Уикипедия. --Rumensz (беседа) 19:42, 8 юни 2015 (UTC)
Знам, че тролското поведение трябва да се игнорира, но за абсолютно последно ви моля да ни спестите реещата ви се мисъл и да коментирате конкретното обсъждане - на кой критерий отговаря обектът на статията.--Алиса Селезньова (беседа) 13:02, 10 юни 2015 (UTC)
Тролско поведение е да чупиш, да унищожаваш, да се държиш враждебно към хората. За всичко останало многократно е ставало въпрос - защо трябва да се пазят статиите, кой ги ползва, и т.н. Значимостта се определя от читателите, слушателите, зрителите, потребителите ..., а не от шепа хора със собствени разбирания и административно ниво. Има достатъчно публикации в медиите и съответно изяви в тази лоулендър култура. --Rumensz (беседа) 14:36, 10 юни 2015 (UTC)
Ами не. Горното изказване отговаря доста добре на дефиницията на тролско поведение: „публикува противоречиви, провокиращи или извън темата съобщения ... с основна цел да предизвика емоционален отговор от другите потребители, да ги провокира или тормози, или просто да попречи на нормалния тон на водения разговор.“ Единственият аргумент по същество, но без приведени примери е „Има достатъчно публикации в медиите и съответно изяви в тази лоулендър култура“. --Сале (беседа) 11:21, 12 юни 2015 (UTC)
Търсенето в Гугъл на „Галин поп фолк певец“ дава 15 000 резултата. Колко да преведа за пример?! А това е поредното от многото обсъждания на темата „поп фолк певци“. Поредната добре написана статия, никому не вредяща, а това, че я има, не позволява постоянно да се появява нова статия с това име и лице, но написана далеч под всякакво У-ниво. Само, че някой администратор, непонасящ определена група, (малка бройка в У) решава, че е по-добре да трие постоянно вандализми, а не да пази една статия. И какво постига, освен демонстрация на лично мнение? Едно голямо НИЩО. И загуба на ценен труд. Правилната политика е тези статии да си седят, да са защитени от вандализми, чрез редактиране само от регистрирани потребители, и постепенно да се изграждат. Останалото е дума на историята. Не на днешния ден, и не на днешното общество. --Rumensz (беседа) 16:04, 12 юни 2015 (UTC)

Резултат: 2 гласа Symbol support vote.svg За, 2 Symbol oppose vote.svg Против – статията не е приета за изтриване.--Vodnokon4e (беседа) 21:28, 23 юни 2015 (UTC)

Николай Младжов[редактиране | редактиране на кода]

беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени

Обсъждането е приключило на 24 юни 2015, 17h (UTC)
 • Symbol support vote.svg За изтриване, поради молба на лицето, предмет на статията (виж Беседата), и липсата на някакви особени постижения в работата му, която е търговска дейност. --Rumensz (беседа) 16:06, 12 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За изтриване. Лицето, което е предмет на статията, не е широко известно и обществено значимо. От енциклопедична гледна точка няма значение дали ще я тази статия или не. И щом като лицето-предмет на статията иска да бъде изтрита, предлагам да не се формализираме. → Иван (беседа) 18:38, 12 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За. --Спас Колев (беседа) 09:54, 15 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За. Енциклопедична значимост липсва. Аргументът с личното желание обаче е опасен прецедент - това НЕ МОЖЕ да бъде причина за изтриване на статията. За коригиране на неверни информации - да, за изтриване - абсурд. --Мико (беседа) 09:59, 15 юни 2015 (UTC)
Symbol comment vote.svg Коментар: Въпрос на интерпретация на Правото да бъдеш забравен. Сложна и спорна тема. --Сале (беседа) 16:54, 15 юни 2015 (UTC)
Желанието (или молбата) е само повод за стартиране на процедура по гласуване. --Rumensz (беседа) 17:58, 15 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За, Като автор, моля да бъде изтрита статията, поради лично желание на г-н Младжов--Biso (беседа) 11:15, 2 юни 2015 (UTC)

Ето мейла на Н. Младжов... " office@zandm.net (office@zandm.net) Add to contacts 2:03 PM To: biser_1@hotmail.com office@zandm.net From: office@zandm.net Sent: Tuesday, June 09, 2015 2:03:33 PM To: biser_1@hotmail.com До г-н Бисер Тодоров, Моля да бъде премахната статията написана за мен в българската версия на свободната енциклопедия, тъй като срещам негативи от нея и желая да бъде изрично премахната. Поздрави, Ники Младжов --Biso (беседа) 13:16, 9 юни 2015 (UTC)

За него по-добре да е изтрита, (…) Джевянин (беседа) 14:09, 21 юни 2015 (UTC).

Резултат: 5 гласа Symbol support vote.svg За – статията е приета за изтриване.--Vodnokon4e (беседа) 21:29, 23 юни 2015 (UTC)

Z&M Private Co[редактиране | редактиране на кода]

беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени

Обсъждането е приключило на 29 юни 2015, 09h (UTC)

Причина за изтриване: У:ЗОК. Спас Колев (беседа) 09:55, 15 юни 2015 (UTC)

 • Symbol support vote.svg За изтриване, поради посочената причина. Спас Колев (беседа) 09:55, 15 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За. Не покрива критериите за значимост на компании. --Мико (беседа) 10:00, 15 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За изтриване, поради посочената причина. --Stalik (беседа) 12:41, 15 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За, не отговаря на У:ЗОК наистина. — Luchesar • Б/П 16:12, 15 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За, ––//––, --Чигот (беседа) 16:31, 15 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За. Няма достатъчна значимост. --Hrisantius (беседа) 22:46, 29 юни 2015 (UTC)

Силна[редактиране | редактиране на кода]

беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени

Обсъждането ще приключи на 05 юли 2015, 13h (UTC)

Причина за изтриване: без посочени източници, не отговаря на критериите за значимост. → Иван (беседа) 13:58, 21 юни 2015 (UTC)

 • Symbol support vote.svg За изтриване, поради посочената причина. → Иван (беседа) 13:58, 21 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За изтриване, в този вид, вероятно. Джевянин (беседа) 14:02, 21 юни 2015 (UTC).
 • Symbol oppose vote.svg Против Напълно значима статия.--Rebelheartous (беседа) 09:10, 29 юни 2015 (UTC)
 • Symbol comment vote.svg Коментар: На кои критерии не отговаря? Ако авторът не посочи конкретни доводи, искам да го помоля да оттегли заявката.--Rebelheartous (беседа) 09:10, 29 юни 2015 (UTC)
Търсене в Гугъл по заявка "албум на кали силна 2012" дава двайсетина връзки към песни от този албум в Ютуб, вибокс7 и т.н., и 2 - две - публикации, които съобщават, че такъв албум е издаден през 2012 г. Едната публикация е в signal.bg, втората - в hotnews.bg Уики е енциклопедия, не е рекламен справочник. Енциклопедично значимите музикални албуми са широко известни, цитирани, обсъждани от музикални критици и рецензенти. Конкретно на поставения въпрос - албумът не отговаря на условието "Наличие на публикации за албума в рецензирани източници." Напълно е възможно някой да е написал статия, на която не й е мястото в Уики, но все пак е останала, поради нисък контрол. Наличието на такива статии обаче не е основание за увеличаване на броя им. В този случай контролът за енциклопедично качество на съдържанието сработи, както трябва. → Иван (беседа) 14:36, 29 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За. Не отговаря на критериите за значимост. Публикациите за албума са малко и тривиални. --Hrisantius (беседа) 22:48, 29 юни 2015 (UTC)

Алекс (певец)[редактиране | редактиране на кода]

беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени

Обсъждането ще приключи на 05 юли 2015, 14h (UTC)

Причина за изтриване: статия без посочени източници, не отговаря на критериите за значимост. → Иван (беседа) 14:03, 21 юни 2015 (UTC)

 • Symbol support vote.svg За изтриване, поради посочената причина. → Иван (беседа) 14:03, 21 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За изтриване, недостатъчна кариера и постижения в музикалния жанр. --Rumensz (беседа) 14:36, 21 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За изтриване, заради липсата на източници. По второто мнение на Румен дори не съм се зачитал в статията за да го преценя, но смятам, че е напълно прав. --Izvora (беседа) 16:22, 21 юни 2015 (UTC)

Петър Иванчовски[редактиране | редактиране на кода]

беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени

Обсъждането ще приключи на 09 юли 2015, 20h (UTC)

Причина за изтриване: Не отговаря на критериите за значимост на Уикипедия. Писал е много явно, но това само по себе си не свидетелства, че творчеството му е качествено. Hrisantius (беседа) 20:04, 25 юни 2015 (UTC)

 • Symbol support vote.svg За изтриване, поради посочената причина. --Hrisantius (беседа) 20:04, 25 юни 2015 (UTC)
 • Symbol support vote.svg За изтриване – не отговаря на критериите за значимост, няма авторитетни източници, статията се позовава на сайта на автора и профила му във Фейсбук, това е несериозно и антиенциклопедично. → Иван (беседа) 20:18, 25 юни 2015 (UTC)