Уикипедия:Хумор

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене


На тази страница се записват изблиците на "творческа" мисъл, които срещаме всеки ден по страниците на Уикипедия. Понякога те са написани със сериозно намерение и добро желание за принос. Молим авторите на бисерите да не възприемат включването им тук като подигравка, а да се посмеят заедно с нас :-). Можете да се посмеете и в личните колекции на наши потребители като:

Моля обърнете внимание, че ако сте въвлечени в дискусия по дадена тема, някои от репликите на опонентите ви могат да Ви се струват много смешни, но е препоръчително да се концентрирате върху дискусията вместо да я разраствате и на тази страница. Вижте също Уикиетикет.

Правилото Уикипедия:Биографии на живи хора важи и за тази страница.

Архив: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004

 • Явно денят се оказа фатален за медузите номура (интересно защо пък в статията са наречени „Номруа“) които били „бозайници, обитаващи морета и океани в района на Япония и Тайланд“. Същите „отглеждат своите малки в подводни дупки и пещери, наречени леговища. Хранят се предимно с миди, морски охлюви и октоподи. Малките бозаят от своите родители над 8 пъти дневно. Самото хранене е доста интересно, защото лесно може да се види каде отива млякото през прозрачното тяло на медузите.“ И най-интересното е „че снасят около 5000 яйца годишно, поради което прекарват по-голямата част от живота си в кърмене на бебета медузи.“ Това беше и причината статията да бъде изтрита, а мистификатора да си отнесе боя. Е, не сме чак толкова лоши, но търпението си има граници.
 • Батянка - Обръщения между две бургаски Батки (личица или манияци ) от Статията за Батянка
 • „Вдъхновен от хартията за плитки и дълбоки земетресения...“ [1]
 • След военната си служба, започва да изпълнява длъжността на апаратчик в руската комунистическа партия... [2]
 • Работи като астролог изследовател, учител, администратор, скептик и популяризатор на образованието и науката.... [3]
 • Нерегистриран потребител създаде статията Консумация като покани уикипедианки да „кокетничат елегантно“ с клиенти в италиански барове. Съответно им бе описана и процедурата, която ще последва.
 • Хаджидимовски манастир...
 • Прекалено компромисен вариант, прекалено опасен. Някой лигльо казал, че сестра ти е курва, той е цитиран, стои си в статията и някой трябва да доказва, че нямаш сестра. Не ангажираме Уикипедия, но в нея стои написано твърдението за курвата. Ангажираме я, всъщност. — потребител относно атрибутирането на твърдения в статии. [4]
 • Максимално обективна (да е статията) е задължително. Когато за изчерпателност се добавят жълтини, нещата заприличват на използван памперс [5]. — потребител относно атрибутирането на твърдения в статии.
 • Перфектното момиче трябва да е с чувство за хумор и да обича моркови. - Луи. - от раздел Факти при Уан Дайрекшън. И още: Хари винаги хапе двете twix пръчици, защото не иска другата да е самотна.; Ако Хари беше невидим, би влязъл в женска съблекалня.
 • „Трябва да сте напълно сигурни, че нито капка от водата не може да напусне топлообменника, няма да обяснявам защо :)
  От статия: Система за охлаждане на компютър