Уикипедия:1 нова статия/Липсващи статии по категория

от Уикипедия, свободната енциклопедия

На тази страница са събрани генерирани списъци на липсващи статии по категория в българската Уикипедия като част от проект Уикипедия:1 нова статия. Списъците са генерирани с инструмента за генериране на липсващи статии по категория. Списъците могат да бъдат генерирани на всякаква тематика стига да има съществуваща категория за нея в българската Уикипедия. Ако се интересувате да създадете списък сте добре дошли да го създадете с инструмента по-горе и да добавите списъка към тези по-долу, или можете да подадете заявка за списък от който се интересувате на беседата на тази страница. За да прегледате съдържанието на Уикипедия по категории посетете Категория:Начална категория.

Преди да създадете статия проверете дали вече не е създадена. Понякога статиите могат да бъдат озаглавени по няколко начина и има вероятност тя да съществува вече, въпреки че е попаднала като червена препратка в списъка с липсващите статии.

Пример за използване на инструмента: отворете нова страница с адреса на инструмента по-горе. В полето Project/Проект оставете wikipedia, В полето Language/Език напишете bg, в полето Category/Категория напишете името на категорията от която искате да генерирате списък с червени препратки/липсващи стаии например България (не пишете думата Категория, а само името на категорията), в полето Depth/Дълбочина напишете колко категории под основната искате да търсите например 2, в полето Output/Резултат изберете Generate wiki text output/Генерирай резултати като уики текст, отметнете Filter out links from templates used in category pages/Не включвайте връзки от шаблони използвани в страниците за категорията, отметнете Do not list links that are wanted only 1 time(s)/Не включва препратки, които са желани само веднъж, натиснете бутона Run/Стартирай. Резултатите се появяват. Копирйте тези от долу ляво под колоната By demand/По търсене под и включително информацията
{| !Wanted!!Title/Желани!!Заглавие <br /> до и включително |}. Поставете новата информация в съответната страница в Уикипедия. При появяване на прекалено малко или много резултати коригирайте критериите за генериране на препратки. Например, ако излизат прекалено малко можете да увеличите дълбочината от 2 до 5, и/или да не отмятате страници със шаблонни връзки и такива със само една желана препратка.

България

САЩ

Европа

Северна Америка

Азия

Южна Америка

Историко-географски области[редактиране на кода]

Начална категория[редактиране на кода]

  • Начална категория (в Уикипедия, основната категория в която е цялото категоризирано съдържание в БГ Уикипедия)
  • Регионални (за страници категоризирани по географски принцип, по континенти, региони, държави, зависими територии и места)