Утре започва всичко

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Утре започва всичко
Demain tout commence
РежисьориЮго Желен
ПродуцентиФилип Руслет
Стефан Селерие
СценаристиЮго Желен
Матийо Улион
Жан-Андре Йерлес
В ролитеОмар Си
Клеманс Поези
Антоан Бертран
Глория Колстън
МузикаРоб Симонсен
ОператорНиколас Масар
РазпространителВандом Продюксион
Жанркомедийна драма
Премиера7 декември 2016 г.
(Франция)
Времетраене115 минути
Страна Франция
Езикфренски език
Бюджет17,5 млн. щ.д.
Приходи32,8 млн. щ.д.
Външни препратки
IMDb Allmovie

„Утре започва всичко“ е френски филм, пуснат през 2016 г. по сценарий и режисура от Юго Желен.

Вдъхновен е от мексиканския филм „Нито върнат, нито разменен“, излязъл във Франция през 2013 г. Това е едновременно маниерна комедия и мелодрама. Разказва историята на баща (Омар Си), който отглежда малката си дъщеря, изоставена от майката след раждането, с помощта на хомосексуален приятел. Осем години по-късно майката се връща в живота на малкото момиче.

Филмът изненадва със своята тема. Въпреки това той среща значителен публичен успех[1].

Резюме[редактиране | редактиране на кода]

Самюел (Омар Си) е разпуснат, купонджия и женкар, който живее и работи на крайбрежието в южната част на Франция. Tой е смаян, когато изневиделица Кристин (Клеманс Поези), старо завоевание за една нощ, му оставя своята тримесечна дъщеря Глория. Той се впуска в преследване на Кристин, за да ѝ върне бебето и така се озовава в Лондон. Губи следите ѝ, остава без пари, а не говори и дума на английски. За щастие среща Бърни (Антоан Бертран), хомосексуален французин, който работи в киноиндустрията и който му предлага работа като каскадьор.

Самюел се усъвършенства в работата на каскадьор и на баща, без да има много проблеми с дъщеря си. Той приема всичко на игра, защото за него животът винаги ще бъде една игра, а Глория (Глория Колстън), както и Бърни, споделят мнението му. Всички приятели на Глория в училище имат майка, освен нея, и Самюел измисля история, че майка ѝ е таен агент, която постоянно е на важни мисии из целия свят, и праща на Глория имейли от нейно име. Момиченцето се надява, че един ден между някои от мисиите майка ѝ ще се върне в Лондон да я види. А междувременно се оказва, че Глогия има сериозно заболяване.

Един ден, когато Глория е на осем години, майка ѝ наистина пристига. Идва от Ню Йорк със своя нов приятел, със събуден майчински инстинкт и намерение да се върне в САЩ, където вече живее, с малката Глория.

Продукция[редактиране | редактиране на кода]

Едноименното произведение на бабата на Желен, Даниел Делорме, е в основата на заглавието на филма[2].

Отзиви[редактиране | редактиране на кода]

Критика[редактиране | редактиране на кода]

Отзивите са по-скоро отрицателни. Средно аритметично: 2.2 от 4 (което Алосине със своята система за оценка трансформира в 3.2 от 5 със своята система за оценка, която добавя допълнителна точка[3]). Най-снизходителните критици намират филма за забавен, което е силно недостатъчно, за да го превърнат в добър филм. Например списание Гала заявява: „Омар се връща към източника на успеха си.“ и пояснява критиката си с „От смях до сълзи“. По-взискателният aVoir-aLire.com казва, че е „тромав и нежен“, и добавя с малко снизходителност, че този филм, благодарение на свежестта и динамичността си, ще съблазни целевата семейна аудитория. Неделен вестник го определя по следния начин „Пълен с добри идеи (...), но страда от някои пропуски в сценария“. Останалите отзиви са по-директни. За Льо Фигаро „Уго Желян дърпа големите струни (...) и налива постановката с черпак." Кино листа говорят за „любезна мелодрама“ и потвърждават, че „Приключения на Омар Си в Лондон са тежки“. Гласът на Севера заключава: „Сух е."

Обществото[редактиране | редактиране на кода]

Голяма публика се събира в кината по случай излизането на филма, като се отбелязват 3,2 милиона посещения. Или печалба от 23,3 милиона долара. В световен мащаб (включително във Франция) той неси 43,9 милиона долара, а струва 17,5 милиона. Възвръщаемостта му е 251%[1].

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б [jpbox-office.com/fichfilm.php?id=16444  3,2 millions d’entrées. Demain tout commence]
  2. Demain tout commence: Hugo Gélin mardi au CGR // La Nouvelle République. 05 novembre 2016. Посетен на 2019-05-12.
  3. Depuis la fin des années 2000, le site (commercial) Allociné „gonfle“ toutes les notes des critiques en leur rajoutant d’office 1 point. La notation d’Allociné va donc de 1 à 5 alors que celle de la très grande majorité des critiques va de 0 à 4
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Demain tout commence в Уикипедия на френски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​