Ухапи ме

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Ухапи ме
Bite Me with Dr. Mike
Жанр документалистика
Водещ(и) Майк Лиъхи
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език английски
Сезони 1
Епизоди 8 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене ок. 43 минути
Разпространение
ТВ Канал Travel Channel (САЩ)
National Geographic Channel (България)
Излъчване 23 юни 2009 -
IMDb

Ухапи ме (на английски: Bite Me with Dr. Mike) е американски документален сериал, чието първо излъчване е по Travel Channel, а в България се излъчва по National Geographic Channel. Водещ на предаването е доктор Майк Лиъхи. Първият му сезон има 8 епизода.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Вирусологът Майк Лиъхи показва накои от най-опасните и ческо много малки същества на Земята, които могат да изненадат неприятно туристите. Доктор Лийхи отива до крайност, позволявайки на тези неща да хапят, жилят или хранят с неговото тяло.

За водещия[редактиране | редактиране на кода]

Бивш моторен механик за десет години, Майк Лиъхи решава да се върне в училище, преследвайки влечението си кум буболечките. Той завършва докторантура по вирусология и молекулярна биология в Оксфорд.[1]

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Заглавие Номер Първо излъчване в САЩ
Бразилия 1 23 юни 2009 г.
Вирусологът Майк Лиъхи изследва Бразилия, дом мна хиляди потенциални опасности. От огнените мравки и невидимите червеи до легендарната риба кандиру, д-р Лиъхи ще подложи тялото си на техните атаки, за да разбере какво прави хората толкова привлекателни за тези създания.
Индия 2 30 юни 2009 г.
Д-р Майк смело се потапя в Ганг, издържа на лечение с пиявици и среща няколко неприятни мамуни, жадни за кръв. Той посещава и Варанаси - духовното и културното сърце на Индия.
Виетнам 3 7 юли 2009 г.
От хаотичните градски улици в Ханой и Хошимин до екзотичните джунгли и идиличните оризища, любознателният вирусолог и смел изследовател Майк Лиъхи винаги има много, за което да внимава.
Австралийската пустош 4 14 юли 2009 г.
Със средна температура около 100°, пустошта е дом на няои от най-малките, но и смъртоносни обитатели на планетата. Д-р Майк се среща с осмокрака убийца и с паразит, който може да бревърне най-добрия приятел на човека в убиец.
Борнео 5 21 юли 2009 г.
Доктор Майк пътува за Борнео, за да научи по трудния начин, че там всичко иска да те захапи, независимо дали се разхождаш из гората, изкачваш планина, изследваш 65-милиона годишна пещерна система или минаваш през мангрово блато.
Австралийското крайбрежие 6 28 юли 2009 г.
Д-р Майк изследва австралийското крайбрежие, което изглежда като рай със словите гъсти джунгли и песъчливи плажове. Но то приютява и много болезнени и отровни създания - идеалното място за вирусолог, който харесва всичко странно.
Мексико 7 4 август 2009 г.
Мексико е мечтана дестинация за вирусолога Майк Лиъхи. Тази екзотична северноамериканска страна е обитавана от огромен брой от малки ужасии, чийто размер въобще не отразява решимостта им да съсипят плановете ти за почивка, а и зртавето ти.
Флорида и Аризона 8 11 август 2009 г.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Meet Dr. Mike. // Travel Channel. 2009. Архив на оригинала от 2009-06-22. Посетен на 2009-06-22.