Уикипедия:Пощенски списъци

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от У:ПОЩ)
Направо към навигацията Направо към търсенето

Въпреки, че голямата част от дискусиите в проектите на Фондация Уикимедия се водят на беседите, Фондацията също поддържа множество електронни пощенски списъци, които позволяват разговорите да бъдат провеждани и чрез средствата на електронната поща. Абонирането за тези списъци и преглеждането на архивите на публичните от тях е достъпно през уеб сайта lists.wikimedia.org.

Българските проекти на Фондацията поддържат свой собствен сайт с подобни списъци, който е достъпен на адрес lists.wikimedia.bg.

По-важни списъци

info-l

Това е основният пощенският списък на българската уикиобщност. Той е напълно публичен: всеки може да пише до адреса на списъка и да чете архивите му, дори да не е абониран, и всеки може свободно да се абонира. За да бъдат предпазени регистрираните потребители в списъка обаче, изпратените от не-членове писма, както и първите писма от регистриралите се, се задържат за модериране.

admin-notify

Списък за автоматични известявания при промени в страници от Уикипедия:Заявки към администраторите. Списъкът е публичен, но изпращането на съобщения, различни от автоматичните уведомления, не е разрешено.

admin-requests

Този списък може да се използва като алтернатива на Уикипедия:Заявки към администраторите за подаване на заявки към администраторите, когато конкретният случай изисква поверителност. Списъкът може да се използва и за всякаква друга връзка с администраторите, когато предпочитан метод е електронната поща. Списъкът е с ограничен достъп: всеки може да изпраща писма до списъка, но абонирането за него и архивът му са достъпни само за избраните за администратори.

Модериране

Модерирането на списъците се прави изключително с цел недопускане на спам и други зловредни материали. Допълнително модериране може да бъде приложено при решение на общността, взето при съоблюдаване на възприетите процедури и правила за подобни решения.

Ако желаете да помогнете с модерирането на списък, за който сте абониран, моля пишете на беседата или до самия списък.

Техническа поддръжка

По въпроси относно функционирането на списъците на lists.wikimedia.bg и по технически проблеми, свързани с тези списъци, можете да пишете на Лъчезар.

Вижте също