Карин дом (фондация)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Фондация „Карин дом“)
Фондация „Карин дом“
Сградата на фондацията
Информация
Типнеправителствена
Основана1994 г.
Седалищебул. „Цар Освободител“ 86А, Варна
РъководителИван Станчов
(председател на УС)
Мариана Николова (изпълнителен директор)
Сайтkarindom.org

бележки
  • тел. 052 302 517
    0878 302 518
Карин дом в Общомедия

Фондация „Карин дом“ е неправителствена организация, регистрирана през 1994 г., с цел осъществяване на общественополезна дейност.

Има лиценз № 0886 от 27.02.2014 г. от Държавната агенция за закрила на детето и удостоверение за предоставяне на социални услуги от Агенцията за социално подпомагане на Министерството на труда и социалната политика.

„Карин дом“ притежава лицензия за център за професионално обучение №200912790, издадена от Националната агенция за професионално образование и обучение.

Цели[редактиране | редактиране на кода]

  • Предоставяне качествени услуги на деца със специални нужди и на техните семейства за предотвратяване изоставянето на деца в институции и за успешна социална интеграция на децата и семействата като цяло
  • Разпространяване добрата практика чрез обучения и консултации на родители и специалисти, работещи с деца със специални нужди от цялата страна, придържайки се към международните стандарти
  • Работа за застъпничество и промяна на политиките за деца на местно, регионално и държавно ниво

Дейности[редактиране | редактиране на кода]

  1. Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания
  2. Център „Ранна интервенция за предотвратяване изоставянето на деца с увреждания“
  3. Център за обучение и ресурсен център

Сграда[редактиране | редактиране на кода]

Фондацията ползва вилата „Три кладенци“ (днес наричана „Карин дом“) в близост до Евксиноград, която е принадлежала на известното семейство Станчови: италианската графиня и българска придворна дама Анна Роз Каролин Делфин Жозефин Франсоаз дьо Грено – Станчова и съпруга ѝ Димитър Станчов – секретар на княз Фердинанд, дипломат, министър на външните работи, за кратко премиер (1907). С дома им във Варна – вилата „Три кладенци“ – е свързана Станчовата алея в Морската градина. Председателят на Управителния съвет на фондацията Иван Станчов е техен внук.

Източници[редактиране | редактиране на кода]