Франк Бело

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Франк Бело
Anthrax - Frank Bello.jpg
Информация
Роден
9 юли 1965 г. (56 г.)
Стил хевиметъл, траш метъл, алтернативен метъл
Професии инструменталист, певец, автор на песни
Инструменти бас, вокали
Активност 1984
Свързани изпълнители Антракс, Хелмет
Уебсайт Официален сайт на Антракс
Франк Бело в Общомедия

Франк Бело (р. 9 юли 1965 г.) е американски бас китарист, известен с участието си в траш метъл групата Антракс. Първоначално е роуди и китарен техник на групата, но по-късно заменя Дан Лилкър в албума "Spreading the Disease". След като напуска групата в началото на 2004 г. Бело се присъединява за кратко към друга група от Ню Йорк - Хелмет. След това участие той се връща в Антракс и на 14 март 2009 г., е гост в едно от водещите предавания по VH1. Бело е племенник на барабаниста на Антракс Чарли Бенанте.

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Виж „Дискография на Антракс

Екипировка[редактиране | редактиране на кода]

Бело има собствен модел електрически бас марка Фендер. Моделът е комбинация между тяло Фендер Аеродин и гриф Precision Bass, а прагчетата са комбинация между Precision и Jazz прагчета като към модела има и нестандартен апаратура. Прагчетата на баса са Seymour Duncan SPB-3.

В ранните дни на Антракс Бело използва ESP Precision, вероятно от серията 400, която има горепосочените прагчета. Започва да използва Фендер Р горе-долу по времето на "Persistence of Time", който ползва до излизането на собствения му модел.

Бело има също и собствен модел електрически джаз бас Squier. Той е с Precision/Jazz прагчета и рисунка на череп на тялото.

На баса на Бело за трибют албума на китариста на Pantera Даймбег Дерел има надпис "R.I.P. Dimebag" („Почивай в мир Даймбег“).

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]