Цветовете на любовта

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Цветовете на любовта
सपना बाबुल का...बिदाई
Жанр драма
Създател(и) Director's Kut Productions
Сценарий Зама Хабиб
Гарима Гоял
Вирендра Шахани
Апарна Шахани
Сонали Джафар
Режисура Рaджан Шахи
Ромеш Калра
Сунанд Кумар
Начална мелодия „बिदाई“ (Бидаай) на
Маниш Трипати
Страна Индия
Език хинди
Сезони 2
Епизоди 668+/739 (България) (списък с епизоди)
Продукция
Продуцент(и) Раджан Шахи
Времетраене 25 минути/ 40 минути
Разпространение
ТВ Канал Star Plus
Формат на картината 576i
Излъчване 9 октомври 2007 –
13 ноември 2010 г.
(Star Plus)
6 октомври 2008 –
11 декември 2010 г.
(Star Utsav)
IMDb

„Цветовете на любовта“ (оригинално заглавие на хинди: सपना बाबुल का...बिदाई, романизирано: Sapna Babul Ka... Bidaai) е индийски сериен филм, излъчван в Индия по канал Star Plus всеки делничен ден за периода от 9 октомври 2007 г. до 13 ноември 2010 г. От септември 2010 г. се излъчва по афганистанския телевизионен канал Ariana TV, преведен на дари. Същата година започва излъчването на сериала и в Румъния, на 7 ноември. В България първият епизод е излъчен на 19 юли 2013 г. последният епизод ще бъде излъчен на 17 октомври 2014 г.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Садна и Рагини всъщност са братовчедки, но са израснали под един покрив с обща мечта – да дойде ден, в който и двете да бъдат омъжени и доволни от живота си. Околните обаче непрестанно сравняват двете момичета, защото Садна е истинска красавица със светла кожа, а Рагини не е толкова привлекателна и с по-тъмен тен. В индийската култура при процеса на избор на съпруга светлата кожа винаги е за предпочитане, а това предопределя и начина, по който обществото третира сестрите. Всяка от тях обаче трябва да премине през известни перипетии като едната често става обект на завист, а другата бива подценявана заради външния си вид. Водеща за двете момичета си остава тяхната доброта и здравите принципи, на които те никога не биха изневерили.

С началото на сериала Садна вече е снаха в най-заможното семейство в града – рода Раджванш. Тя много обича съпруга си Алек и е отдадена на това да му помогне със здравословния проблем, който има. Той е със забавено ментално развитие, но под грижите на Садхъна започва да се подобрява. Рагини пък остава в родната си къща и се надява скоро и тя да намери своя път в живота. Щастието може да й се усмихне в лицето на Ранвир, по-малкият син на Раджванш, който току-що се е върнал от следване в Америка.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Садна Алейх Раджванш (Sara Khan) е 22-годишна красавица, чийто външен вид е допълнен от благ характер и добро сърце. Като дете тя заживява със своите баба, леля и по-малката си сестра Рагини след като майка й умира, когато Садна е само на 5, а баща й заминава да работи в Америка. Младото момиче често става обект на завист и омраза заради красотата си, на което отвръща само с положителни емоции и обич, защото винаги е била възпитавана така и никога не би изневерила на ценностите. Тя често бива сравнявана със сестра си Рагини, която не е привлекателна колкото нея, но въпреки това двете имат силна връзка, като сестри, и са готови на всичко една за друга. Сега самата Садна чувства, че изживява собствената си мечта като по-голямата снаха в семейство Раджванш. За мъжа си Алек, когото много обича, Садна е готова на множество саможертви, като всеотдайно му помага да преживее проблемите, които има.

Рагини Ранвир Раджванш (Parul Chauhan) е по-малката сестра на Садна. Тя е мила и приятна, но е обикновено момиче от малкия град. Родителите и семейството си тя поставя пред всичко и дори не би си помислила да направи нещо, което да им навреди или да тръгне срещу семейните принципи. Тя е много близка с доведената си сестра Садна, с която обаче е била сравнявана още от дете, защото Рагини е по-непривлекателната от двете, а тенът на кожата й е по-тъмен. Като всяко младо момиче тя също мечтае да се омъжи щастливо. Въпреки това тя има и някои собствени таланти. Рагини е страхотна танцьорка и е силна в академичната област. Нейната сестра е сред най-близките й хора, но двете вече не живеят заедно.

Алек Раджавнаш (Angad Hasija) Алек е младият и привлекателен наследник на семейство Раджавнш - най-богатият род в града. Алек е много мил и чувствителен младеж, още от дете страда от забавено умствено развитие. Той е душата и сърцето на семейството и всички го обичат, но отношенията му с майка му се доста обтегнати, а най-близкият му човек е неговата леля Чоти Маа. Алек е женен за Садна, която много обича. Садна се опитва да му помогне да подобри здравословното си състояние.

Ранвир Раджавнш (Kinshuk Mahajan) е по-малкият син на семейство Раджванш, който е учил в САЩ и току що се е върнал в родния си град, за да се включи в бизнеса на баща си. Ранвир е много привлекателен и истински джентълмен, което го прави мечтата на всяко момиче. Той винаги си е представял, че ще се ожени за красиво момиче, но в последствие се влюбва в прекрасния характер на Рагини. С брат си Алек са много близки, а Ранвир също така е и любимецът на майка им Васундхара(Васу).

„Цветовете на любовта“ в България[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът в България започва излъчване на 19 юли 2013 г. по bTV, всеки делничен ден от 15.00 часа. Последният епизод е излъчен на 17 октомври 2014 г. Дублажът е на bTVВПо БТВ Лейди за момента се излъчва Повторение на целият сериал сутрин през седмицата от 06:00 до 07:00 ч / а събота от 01:00 до 02:00 и в неделя от 00:00 до 02:00 средата на втори сезон дублажът се премества в студио VMS. Когато Вилма Карталска или Тодор Георгиев отсъстват, са заменени от Елена Бойчева и Станислав Пищалов. В дублажа на студио VMS тонрежисьори са Стоил Стоилов, Сибин Златарев и Веселина Стоилова. Режисьор на дублажа е Добрин Добрев.

Озвучаващи артисти Даринка Митова
Петя Миладинова
Вилма Карталска
Георги Тодоров
Тодор Георгиев
Преводачи Силвия Вълкова
Деляна Стоянова
Светлана Комогорова-Комата
Яна Янева
Тонрежисьори Павел Цонев
Добромир Христов
Стефан Македонски
Радослав Колев
Наско Кашаров
Иван Малинков
Надежда Иванова
София Георгиева
Наталия Василева
Режисьори на дублажа Тамара Войс
Кирил Бояджиев
Поля Цветкова-Георгиу
Албена Павлова
Чавдар Монов
Обработка Студио bTV

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]