Цветовете на любовта

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Цветовете на любовта
सपना बाबुल का...बिदाई
Жанр драма
Създател(и) Director's Kut Productions
Сценарий Бриджмохан
Аканкша
Адити
Зама Хабиб
Гарима Гоял
Вирендра Шахани
Апарна Шахани
Сонали Джафар
М. П. Анамика
Махендра Захар
Режисура Рaджан Шахи
Ромеш Калра
Сунанд Кумар
Камера Нирадж Балиан
Бапи Мангал
Шахнур Кхан
Актьори Сара Кхан
Ангад Хасия
Парул Чаухан
Киншук Махаджан
Начална мелодия „बिदाई“ (Бидаай) на
Маниш Трипати
Страна Индия
Език хинди
Сезони 2
Епизоди 739 (списък с епизоди)
Продукция
Продуцент(и) Раджан Шахи
Времетраене 25 минути/ 40 минути
Разпространение
ТВ Канал Star Plus
Формат на картината 576i
Излъчване 9 октомври 2007 – 13 ноември 2010 г.
IMDb

„Цветовете на любовта“ (оригинално заглавие на хинди: सपना बाबुल का...बिदाई, романизирано: Sapna Babul Ka... Bidaai) е индийски сериен филм, излъчван в Индия по канал Star Plus всеки делничен ден за периода от 9 октомври 2007 г. до 13 ноември 2010 г. От септември 2010 г. се излъчва по афганистанския телевизионен канал Ariana TV, преведен на дари. Същата година започва излъчването на сериала и в Румъния, на 7 ноември. В България първият епизод е излъчен на 19 юли 2013 г. последният епизод е излъчен на 17 октомври 2014 г. по bTV.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Садна и Рагини са братовчедки, но са израснали под един покрив с обща мечта – да дойде ден, в който и двете да бъдат омъжени и доволни от живота си. Околните обаче непрестанно сравняват двете момичета, защото Садна е истинска красавица със светла кожа, а Рагини не е толкова привлекателна и с по-тъмен тен. В индийската култура при процеса на избор на съпруга светлата кожа винаги е за предпочитане, а това предопределя и начина, по който обществото третира сестрите. Всяка от тях обаче трябва да премине през известни перипетии като едната често става обект на завист, а другата бива подценявана заради външния си вид. Водеща за двете момичета си остава тяхната доброта и здравите принципи, на които те никога не биха изневерили.

С началото на сериала Садна вече е снаха в най-заможното семейство в града – рода Раджванш. Тя много обича съпруга си Алек и е отдадена на това да му помогне със здравословния проблем, който има. Той е със забавено ментално развитие, но под грижите на Садна започва да се подобрява. Рагини пък остава в родната си къща и се надява скоро и тя да намери своя път в живота. Щастието може да ѝ се усмихне в лицето на Ранвир, по-малкият син на Раджванш, който току-що се е върнал от следване в Америка.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Садна и Алек[редактиране | редактиране на кода]

Садна Алек Раджванш (Sara Khan) е 22-годишна красавица, чийто външен вид е допълнен от благ характер и добро сърце. Като дете тя заживява със своите вуйчо и вуйна, след като майка ѝ умира, когато Садна е само на 5 г., а баща ѝ заминава да работи в Америка. Младото момиче често става обект на завист и омраза заради красотата си, на което отвръща само с положителни емоции и обич, защото винаги е била възпитавана така и никога не би изневерила на ценностите. Тя често бива сравнявана със своята сестра (братовчедка) Рагини, която не е привлекателна колкото нея, но въпреки това двете имат силна връзка, като сестри, и са готови на всичко една за друга. Сега самата Садна чувства, че изживява собствената си мечта като по-голямата снаха в семейство Раджванш. За мъжа си Алек, когото много обича, Садна е готова на множество саможертви, като всеотдайно му помага да преживее проблемите, които има.

Алек Раджванш (Angad Hasija) Алек е младият и привлекателен наследник на семейство Раджавнш - най-богатият род в града. Алек е много мил и чувствителен младеж, още от дете страда от забавено умствено развитие. Той е душата и сърцето на семейството и всички го обичат, но отношенията му с майка му Васундхара (Васу) са доста обтегнати, а най-близкият му човек е неговата леля Амбика. Алек е женен за Садна, която много обича. Садна се опитва да му помогне да подобри здравословното си състояние.

Рагини и Ранвир[редактиране | редактиране на кода]

Рагини Ранвир Раджванш (Parul Chauhan) е по-голямата сестра (братовчедка) на Садна. Тя е мила и приятна, но е обикновено момиче от малкия град. Родителите и семейството си тя поставя пред всичко и дори не би си помислила да направи нещо, което да им навреди или да тръгне срещу семейните принципи. Тя е много близка с братовчедка си Садна, с която обаче е била сравнявана още от дете, защото Рагини е по-непривлекателната от двете, а тенът на кожата ѝ е по-тъмен. Като всяко младо момиче тя също мечтае да се омъжи щастливо. Въпреки това тя има и някои собствени таланти. Рагини е страхотна танцьорка и е силна в академичната област. Нейната сестра е сред най-близките ѝ хора, но двете вече не живеят заедно.

Ранвир Раджванш (Kinshuk Mahajan) е по-малкият син на семейство Раджванш, който е учил в САЩ и току що се е върнал в родния си град, за да се включи в бизнеса на баща си. Ранвир е много привлекателен и истински джентълмен, което го прави мечтата на всяко момиче. Той винаги си е представял, че ще се ожени за красиво момиче, но в последствие се влюбва в прекрасния характер на Рагини. С брат си Алек са много близки.

„Цветовете на любовта“ в България[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът в България започва излъчване на 19 юли 2013 г. по bTV, всеки делничен ден от 15.00 часа. Последният епизод е излъчен на 17 октомври 2014 г. Дублажът е на bTV. По БТВ Лейди за момента се излъчва повторение на целият сериал сутрин през седмицата от 06:00 до 07:00 ч., в събота от 01:00 до 02:00, а в неделя от 00:00 до 02:00. Средата на втори сезон дублажът се премества в студио VMS. Когато Вилма Карталска или Тодор Георгиев отсъстват, са заменени от Елена Бойчева и Станислав Пищалов. В дублажа на студио VMS тонрежисьори са Стоил Стоилов, Сибин Златарев и Веселина Стоилова. Режисьор на дублажа е Добрин Добрев.

Озвучаващи артисти Даринка Митова
Петя Миладинова
Вилма Карталска
Георги Тодоров
Тодор Георгиев
Преводачи Силвия Вълкова
Деляна Стоянова
Светлана Комогорова-Комата
Яна Янева
Тонрежисьори Павел Цонев
Добромир Христов
Стефан Македонски
Радослав Колев
Наско Кашаров
Иван Малинков
Надежда Иванова
София Георгиева
Наталия Василева
Режисьори на дублажа Тамара Войс
Кирил Бояджиев
Поля Цветкова-Георгиу
Албена Павлова
Чавдар Монов
Обработка Студио bTV

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]