Цветът на страстта

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Цветът на страстта
El color de la pasión
ЖанрТеленовела
Създател(и)Куаутемок Бланко
Мария дел Кармен Пеня
СценарийКлаудия Веласко
Габриела Руфо
Ана Гранадос
РежисураХуан Пабло Бланко
Франсиско Франко
КамераЛуис Артуро Родригес
Вивиан Санчес Рос
АктьориЕсмералда Пементел
Ерик Елиас
Клаудия Рамирес
Елена Рохо
Рене Стриклер
Еухения Каудуро
Начална мелодияHoy es un buen día (в изпълнение на Río Roma)
Страна Мексико
Езикиспански
Епизоди121
Продукция
Изпълнителен продуцентРоберто Гомес Фернандес
Продуцент(и)Телевиса
Времетраене45 минути
Разпространение
ТВ каналCanal de las Estrellas
Картина480i SDTV
1080i HDTV
ЗвукСтерео
Излъчване17 март 2014 -
31 август 2014
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Цветът на страстта“ (на испански: El color de la pasión) е мексиканска теленовела от 2014 г., режисирана от Хуан Пабло Бланко и Франсиско Франко и продуцирана от Роберто Гомес Фернандес за Телевиса, създадена по оригиналната история от Куаутемок Бланко и Мария дел Кармен Пеня.[1]

В главните положителни роли са Есмералда Пиментел и Ерик Елиас, а в отрицателните – Клаудия Рамирес и Химена Ромо. Специолно участие вземат актьорите Рене Стриклер, Еухения Каудуро и първата актриса Елена Рохо.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Първа част (първите 5 епизода)
Адриана е омъжена за Алонсо Гахиола, собственик на фабрика. Двамата живеят с двете сестри на Адриана – Ребека и Магдалена. Адриана и Алонсо имат стабилен брак, в който всичко изглежда чудесно. Те не си дават сметка, че Ребека е капризна и потайна жена, но достатъчно интелигентна, за да убеди всички около себе си, че е истински ангел. Само Магдалена познава недостатъците на по-малката си сестра и подозира нейните намерения, но е погълната от мъка, заради изчезването на годеника ѝ – тази загуба я принуждава да се отдели в манастир. Ребека винаги е завиждала на сестра си Адриана, защото тя е омъжена за Алонсо. След като се разбира, че Адриана е бременна, завистта на Ребека се превръща в омраза. Съдбата и този път се намесва, като разделя Алонсо и Адриана – Алонсо трябва да замине служебно, а Адриана претърпява инцидент по време на бременността – само бебето е спасено. Алонсо е съкрушен и се оттдава на дъщеря си Лусия.

Втора част
Изминали са 24 години. Алонсо и Ребека са женени. Ребека се е превърнала в истинска майка за Лусия. Алонсо и Ребека имат дъщеря, Нора, която е 2 години по-малка от Лусия. Двете нямат нищо общо – Лусия е добро и сърдечно момиче, а Нора е капризна и манипулативна – същата като майка си. Тайните от миналото, които ще преобърнат света на героите, не могат да бъдат вечно пазени.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

Част от актьорския състав:

  • Есмералда Пиментел – Лусия Глахиола Мурийо
  • Ерик Елиас – Марсело Ескаланте Фуентес
  • Клаудия РамиресРебека Мурийо де Гахиола
  • Рене Стриклер – Алонсо Гахиола Белтран
  • Еухения Каудуро – Магдалена Мурийо
  • Елена РохоМилагрос Фуентес вдовица де Валдивия
  • Арселия Рамирес – Сара Ескера
  • Химена Ромо – Нора Гахиола Мурийо
  • Орасио ПанчериАлонсо (млад)
  • Патрисия Рейес СпиндолаТринидад Барера де Тревиньо

Премиера[редактиране | редактиране на кода]

Премиерата на Цветът на страстта е на 17 март 2014 г. по Canal de las Estrellas. Последният 121. епизод е излъчен на 31 август 2014 г.

Година Излъчване Епизоди Премиера Финал
Дата Рейтинг
Премиера
Дата Рейтинг
Финал
2014 понеделник – петък – 18:20 ч. 121 [2][3] 17 март 2014 15.5 [4] 31 август 2014 22.8 [5]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Gómez Fernández inicia "Pasión de amor", se suspende "Madre sustituta". Con Maxine Woodside Архив на оригинала от 2014-10-16 в Wayback Machine. Архив на оригинала от 2014-10-16 в Wayback Machine.
  2. Erika Hinojosa. ¡Este domingo, gran final de El color de la pasión! // Televisa. Архивиран от оригинала на 2014-09-05. Посетен на 31 de agosto de 2014. (на испански)
  3. Erika Hinojosa. Capítulo 120, 29 de agosto, ¡Mario se entera que Amador mató a Ligia! // Televisa. Архивиран от оригинала на 2014-09-01. Посетен на 31 de agosto de 2014. (на испански)
  4. Flor Rubio. Registra 15.5 puntos de rating "El color de la pasión". // Grupo Fórmula. Архивиран от оригинала на 2014-10-21. Посетен на 21 de octubre de 2014. (на испански)
  5. Flor Rubio. Final de "El color de la pasión" registró alto rating // Grupo Fórmula. Архивиран от оригинала на 2018-07-01. Посетен на 21 de octubre de 2014. (на испански)
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата El color de la pasión в Уикипедия на испански. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​