Шаблон:СподеленоIP

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Внимание:

Този IP адрес, (IP адресът се появява тук), е регистриран като {{{1}}} и вероятно се използва от множество потребители. Ако дадената организация използва прокси сървър, този IP адрес може да представлява множество потребители на множество отделни компютри.

Поради тази причина, съобщение предназначено за определен човек може да бъде получено от друг. По подобен начин невинен потребител може да бъде блокиран заради вандализъм, извършен от друг. Ако редактирате Уикипедия от този адрес и се дразните от неуместни съобщения, можете да станете регистриран потребител. Понякога е възможно временно да не можете да се регистрирате поради мерки за борбата с вандализма. В такъв случай следва да се свържете с някой администратор.


Трябва да се внимава при блокирането или възвръщането на приноси от този IP адрес без проверка. Ако е необходимо блокиране, възможен вариант е да се ограничи само редактирането, но не и създаването на сметки от този адрес.

Забележка: В случай на упорит и последователен вандализъм от този адрес, анонимното редактиране от този адрес може да бъде блокирано в срок до една година.
[редактиране] [почистване] Документация

Употреба[редактиране на кода]

Този шаблон следва да се слага в началото на потребителските страници и беседи на анонимни потребители, за чиито IP адреси е известно или има достатъчно основания да се предполага, че се използват споделено от множество потребители в дадена организация или институция.

Освен ако изрично не е указана друга категория, този шаблон добавя потребителските беседи, на които е поставен, в Категория:Споделени IP адреси.

Вижте също[редактиране на кода]

Шаблони за специални случаи, създадени въз основа на този: