Шаблон беседа:Обработка

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Хайде сега да измислим малко по-добър текст за шаблона усмивка. --Борислав Б 13:43, 7 окт 2004 (UTC)


Наблюдавах следното явление:

  1. шаблонът включваше Категория:Обработка и за проба го сложих в Манфред фон Рихтхофен
  2. промених шаблона с Категория:Статии за редактиране
  3. в самата статия препратката беше коректна, но статията не беше в категорията
  4. 18 часа по-късно - същото
  5. отворих и съхраних наново статията без промени
  6. всичко е ОК

Явно Категориите се адаптират при съхранение. Дали това става и автоматично през някакъв период? Ако не, това може да създаде проблем с шаблона за мъничетата. --Спас Колев 08:43, 8 окт 2004 (UTC)

Пробва ли с изчистването на складираната версия за страницата? Така се актуализират новопроменените шаблони: http://bg.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Име_на_статия&action=purge --5ko | Беседа 08:48, 8 окт 2004 (UTC)
Преди версия 1.3 беше нужно action=purge, но вече не. Тъй като обаче категориите също дойдоха с тази версия, не знам как стои въпросът с тях, но би трябвало автоматично да се актуализират. Но все пак е много възможно да има проблеми при комбинация на шаблон и категория - и двете неща са нови и недотам тествани. --Борислав Б 08:56, 8 окт 2004 (UTC)
Ами, явно засега няма начин за актуализиране на категория, когато тя се вмъква чрез шаблон. Но има и добра новина. Както вече Спас каза, нужно е само да се съхрани съответната страница (дори и без промени) и тя веднага ще стане видима на категорийната страница. Значи не е много голям проблем връзката между категория и шаблон. Само ще трябва да редактираме всички страници и готово :-). --Борислав Б 17:05, 8 окт 2004 (UTC)

В противен случай може да бъде изтрита[редактиране на кода]

Махам тая заплаха, понеже повечето статии, които се нуждаят от обработка, не се трият. Ако статията е съвсем микроскопична, може да се сложи друг шаблон със заплаха. Иначе имаме Шаблон:Изтриване. --Петко ± (Категория:ИнжИнери се премести) 10:02, 6 юли 2006 (UTC)

Идеята беше да се поразтовари У:СИ от статии за Спасяване. Вероятно може да се посмекчи изказът (макар че "може" не значи "ще"). Виж дискусията по въпроса--Phips 00:45, 9 юли 2006 (UTC)[отговор]

Мисля, че текста в шаблона трябва да се промени на Тази статия се нуждае от обработка - т.е. да има някаква ясна връзка между името на шаблона и текста, за да се помни по-лесно. --Ivanko 13:37, 15 ноември 2006 (UTC)[отговор]