Шаблон беседа:Fairuse

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Що за лиценз е това и мога ли да копирам картинка от английската Уикипедия, която е с този лиценз? --The Engineer 16:31, 30 апр 2005 (UTC)

Не. Не е лиценз. В Америка е законно при някои условия, но по българския закон не е законно, има ограничение, което е несъвместимо с Лиценза за Свободна документация и официалната политика на Уикипедия. Аз съм твърдо против да слагаме тук материали, несъвместими с целите на Уикимедия и ограничаващи свободата и с огромно съжаление виждам как някои уикипедианци необмислено качват такива тук. Същото е за файлове само с нетърговска цел или такива, които не могат да се подобряват. Тъй като официалната политика е да не се слагат такива в Уики, може би като се разберем за политиката, ще решим дали е добре да добавяме такива материали. В някои Уикипедии, немската, холандската, японската, няма нито една подобна несвободна, което не им пречи да са измежду най-добрите. Също някои администратори се страхуват да не би да ги подведат под съдебна отговорност, затова, че са знаели, имали са техническа възможност, а не са изтрили материал, нарушаващ авторските права на някой. --5ko | Беседа 16:41, 30 апр 2005 (UTC)
Визирам картинката en:Image:RichardMarcinko.jpg, значи не е добре да я качвам, а може ли да направиш един списък с лицензи, шаблони и др. които са неподходящи (или пък по-смислено тълкуване от текста в шаблона), аз непрекъснато се сблъсквам с шаблони като този, съветващи някакви неща (уважение? към законите) които нищо не ми изясняват. Мерси предварително. --The Engineer 16:56, 30 апр 2005 (UTC)
По-лесно е да се покажат само лицензите, които са със сигурност съвместими с Уикимедия: те са тук: commons:Commons:Image_copyright_tag, всички преди раздела "Unfree copyrights" (ако натиснеш на "view", ще видиш какво пише на английски, същото е в английската Уики). За съжаление, изграждането на свободна енциклопедия не е лесна работа, или трябва да убедим авторите на материалите в това, в което вярваме, или сами да си ги правим/снимаме и т.н. Предпочитам без картинка, отколкото несвободна картинка (и като казвам това, не визирам никого лично). --5ko | Беседа 17:13, 30 апр 2005 (UTC)
Мерси за информацията. --The Engineer 18:15, 30 апр 2005 (UTC)
Петко, ако пишеше (преводни) статии, щеше да разбереш колко важни са картинките, след като си се потрудил с текста. усмивка --Webkid 17:57, 30 апр 2005 (UTC)
Прав си, и тук без снимка на човека, статията ми изглежда като осакатена. --The Engineer 18:15, 30 апр 2005 (UTC)
Съжалявам за това, наистина. Не си мислете, че се заяждам или искам да се карам с вас. Ще се опитам да намеря свободна картинка, която да сложим на статията. --5ko | Беседа 18:22, 30 апр 2005 (UTC)