Шлагер (радио)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

ДЕЛТА ООД притежава УКВ ЧМ радио ШЛАГЕР на 90.5 MHz с обхват Русе, Гюргево и части от Русенска, Разградска и Силистренска области. Радиото излъчва 24 часа шлагери от 1960-те, 70-те, 80-те и 90-те години, поздравителни концерти, регионални новини и международни новини на Deutsche Welle, преведени на български.

Шлагер радио официално стартира своята програма през месец януари 2000 година в Русе на 90,5 MHz. В обхвата на радиото попадат всички населени места в Русенска област. Форматът на радиото е adult contemporary (AC), с целева аудитория слушатели над 25 години. Съотношението между стара и нова музика в Шлагер радио е безспорно в полза на старата, но не са пренебрегнати и по-нови изпълнения.

С течение на годините програмата на радиото претърпява много промени. Сега, освен на обичаната популярна музика, достъпна за всяко поколение, Шлагер радио залага и на полезна информация, любопитни факти и горещи новини. В настоящата програмна схема са включени три самостоятелно обособени предавания в различните часови пояси – сутрешен, следобеден и вечерен блок. В тях важен акцент са забавните, културните и музикални рубрики. Ежедневно слушателят е провокиран и от интересни телефонни игри, предлагащи награди.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Полезни връзки[редактиране | редактиране на кода]

(Информацията е публикувана със съгласието на www.deltacatv.com).