Юлия Бакастова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Юлия Бакастова
Родена
26 юни 1996 г. (27 г.)
Медали
Европейско първенство по фехтовка
Сребърен медал Нови-Сад 2018 сабя – отборно

Юлия Александровна Бакастова (на украински: Юлія Олександрівна Бакастова; 26 юни 1996 г.) е украинска фехтовачка в дисциплината сабя. Състезава се за националния отбор по фехтовка на Украйна от 2016 г., сребърна медалистка от европейското първенство в отборната надпревара.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Юлия Бакастова е родена на 26 юни 1996 година. Живее и тренира в Киев.

За първи път тя влиза в основния отбор на украинския национален отбор през сезон 2016/2017, след като печели купата на страната по фехтовка със сабя.[1] Тя участва на европейското първенство в Тбилиси и на световното в Лайпциг, където заема съответно 41-во и 29-о място сред жените. В края на сезона тя се класира на 60-то място в класацията на Международната федерация по фехтовка.

Бакастова постига първия си сериозен успех на международно ниво през 2018 г., на европейското първенство в Нови Сад, където печели сребърния медал в отборното състезание по сабя, заедно с Олга Харлан, Алина Комашчук и Елена Воронина – в четвъртфинала и полуфинала украинките побеждават съответно Унгария и Италия, а във финала губят с резултат 30:45 от руския отбор. В същото време в индивидуалното класиране Бакастова стига до 1/16-финалите, където губи със 7:15 от представителката на Испания Арасели Наваро.[2] По-късно тя заема 59-то място на световното първенство в Уси, участва в етапи на Световната купа в Балтимор, Атина, Тунис, Орлеан.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Бакастова, Юлия Александровна“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​