Юлия Волкова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Юлия Волкова
QPi8MwSzKuk.jpg
Информация
Родена
Юлия Олеговна Волкова
От Москва, Русия
Стил поп
Професии певица
Активни години 1999 -
Музикален издател Universal Music
TA Music
Interscope
Gala Records
Свързани изпълнители Тату, Непоседы
Уебсайт Страница в IMDb
Юлия Волкова в Общомедия

Юлия Волкова е руска певица. Част е от разпадналата се група „Тату“.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Родена е на 20 февруари 1985 година. Зодия риби е. Единствена дъщеря е на бизнесмена Олег Волков и Лариса Волкова. На 9 години вече пее в известния детски ансамбъл „Непоседы“, по-късно е изгонена поради недостойно поведение(пушене, пиене и псуване). През 1999, когато Юлия е едвам на 14 години, се сформира скандалният дует с Елена Катина или така познатата световно-известна група „Тату“ от продуцента Иван Шаповалов.

Юлия през 2003 (на участие в Япония)

Юлия е учила и е завършила своето певческо-музикално образование. Пеенето ѝ става любимо още преди да започне училище. През ранните си ученически години, Юлия е била пълна отличничка. По-късно, в юношеска възраст, тя започва да носи тежък грим (като за дискотека) на училище, без знанието на родителите ѝ, и певицата става обект на обсъждане в учителския колектив. Също е ясно, че е пушила цигари на прозорците в училищните тоалетни. Въпреки това, учителите я определят като добро и умно момиче. В последните си ученически години, певицата даже е отсъствала от училище поради допълнителни певчески ангажименти-вече е сформирана групата. В училище е учила в паралелка с пеене и свирене на пиано, певица също може да свири на китара. След като Юлия изцяло променя имиджа си (периода, в който е създадена песента „Я сошла с ума“), психолозите я определят като „стихия“, „момиче пълно със сексуална енергия“. През 2002 г. Тату идват и в България. След като навършва 18 години, Юлия е вокално претоварена от продуцента Иван Шаповалов, който я кара да пее високите тонове на всички до тогава издадени песни. Според Шаповалов така те са станали известни – защото са „викащата“ група. С времето Юлия губи гласа си докато изпълнява песните на живо, а след това тя даже отказва да пее високи тонове при записването на нови песни (защото не се чувства добре, има постоянни болки в гърлото). Часове преди Тату да излезе на сцената, за да представи Русия на Евровизия през 2003, Юлия влиза в болница, за да възстанови гласа си чрез бързи процедури. Тя не участва на първата репетиция (земестена е от Катя Нечаева), но при официалното излъчване, Юлия излиза на сцената и Тату се класира на трето място. След това обаче проблемите с гласа ѝ не спират. Певицата претърпява операция, при която възвръща нормалния си глас, но гласът и става по-дрезгав и изпитва затруднения при пеенето на високи тонове. Затова тя никога не ги пее на живо. През годините певицата е имала още операции на гласа си. Също така тя има и пластични операции – корекции на носа, скулите, устните, ботокс в челото.

Групата 't.A.T.u' е скандална, заради лесбийкия имидж на певиците, който се потвърждава още с първата им песен. Първоначално момичетата трудно премат факта, че продуцента им ги кара да поддържат този имидж. Същото така естествения цвят на косата на Юлия е тъмно рус, но когато Шаповалов създава Тату, тя се подстригва и боядисва в черно. По нейни думи, Шаповалов е искал тя да заприлича на момче. В интервю Юлия смело споделя, че за първи път е целунала момиче, когато е била едва на 7 години. Говори се, че Юлия и Лена са излизали заедно като двойка, но родителите на Лена са били твърдо против еднополовите връзки поради религиозни причини. За сметка на всички клюки, в интервю през 2003 певиците официално казват, че не са лесбийки, но поддържат този имидж за маркетингови цели. През годините Юлия е давала интервюта, където споделя, че се приема за бисексуална. Самото име t.A.T.u. означава „Та любит Ту“ ('Едната обича другата').

На 23 септември 2004 ражда първата си рожба (Виктория), а с бащата на детето (Павел Сидоров) се разделят през пролетта на 2005. На 27 декември 2007 ражда второто си дете (Самир), с чиито баща (Парвиз Ясинов) се разделят през 2010. В социалните мрежи се говори, че по време на връзката си с Парвиз, Юлия е приела исляма. Междувременно през 2009 групата Тату се разпада, защото Юлия иска да бъде примерна майка на двете си деца.

През октомври 2011 излиза първият и сингъл като солова изпълнителка. Той се казва „All because of you“ и има и руска версия. В 2012 участва в конкурсът за руска песен на Евровизия в дует Дима Билан, но песента им остава на второ място на финала.

Личен живот и имидж[редактиране | редактиране на кода]

Групата 't.A.T.u' е скандална, заради лесбийкия имидж на певиците, който се потвърждава още с първата им песен. Първоначално момичетата трудно възпремат факта, че продуцента им ги кара да поддържат този имидж. Същото така естествения цвят на косата на Юлия е тъмно рус, но когато Шаповалов създава Тату, тя се боядисва в черно. В интервю Юлия смело споделя, че за първи път е целунала момиче, когато е била на 7 години. Говори се, че Юлия и Лена са излизали заедно като двойка, но родителите на Лена са били твърдо против еднополовите връзки поради религиозни причини. В интервю през 2003 г. певиците казват, че не са лесбийки, но поддържат този имидж за маркетингови цели. През годините Юлия е давала интервюта, където споделя, че се приема за бисексуална. Самото име t.A.T.u. означава „Та любит Ту“ ('Едната обича другата').

Юлия е учила и е завършила своето певческо-музикално образование. Пеенето ѝ става любимо още преди да започне училище. През ранните си ученически години, Юлия е била пълна отличничка. По-късно, в юношеска възраст, тя започва да носи тежък (като за дискотека) грим на училище, без знанието на родителите ѝ, и певицата става обект на обсъждане в учителския колектив. Също е ясно, че е пушила цигари на прозорците в училищните тоалетни. Въпреки това, учителите я определят като добро и умно момиче. В най-последните си ученически години, тя даже е отсъствала от училище поради допълнителни певчески ангажименти-вече е сформирана групата. В училище е учила в паралелка с пеене и свирене на пиано, певица също може да свири на китара.

След като навършва 18 години, Юлия е вокално претоварена от продуцента Иван Шаповалов, който я кара да пее високите тонове на всички до тогава издадени песни. Според Шаповалов така те са станали известни – защото са „викащата“ група. С времето Юлия губи гласа си докато изпълнява песните на живо, а след това тя даже отказва да пее високи тонове при записването на нови песни (защото не се чувства добре, има постоянни болки в гърлото). Часове преди Тату да излезе на сцената, за да представи Русия на Евровизия през 2003, Юлия влиза в болница, за да възстанови гласа си чрез бързи процедури. Тя не участва на първата репетиция (земестена е от Катя Нечаева), но при официалното излъчване, Юлия излиза на сцената и Тату се класира на трето място. След това обаче проблемите с гласа и не спират. Певицата претърпява операция, при която възвръща нормалния си глас, но гласът и става по-дрезгав и изпитва затруднения при пеенето на високи тонове. Затова тя никога не ги пее на живо. През годините певицата е имала още операции на гласа си. Също така тя има и пластични операции – корекции на носа, скулите, устните, ботокс в челото.

През 2002 г. Тату идват и в България.

На 23 септември 2004 г. ражда първата си рожба (Виктория), а с бащата на детето (Павел Сидоров) се разделят през пролетта на 2005. На 27 декември 2007 ражда второто си дете (Самир), с чиито баща (Парвиз Ясинов) се разделят през 2010. В социалните мрежи се говори, че по време на връзката си с Парвиз, Юлия е приела исляма. Междувременно през 2009 г. групата Тату се разпада, защото Юлия иска да бъде примерна майка на двете си деца.

През октомври 2011 г. излиза първият и сингъл като солова изпълнителка. Той се казва „All because of you“ и има и руска версия. В 2012 участва в конкурсът за руска песен на Евровизия в дует Дима Билан, но песента им остава на второ място на финала.