7 Д

от Уикипедия, свободната енциклопедия
7 Д
The 7D
Жанркомедия, мюзикъл
АктьориДий Брадли Бейкър
Лий-Алин Бейкър
Бил Фармър
Джес Харнел
Морис Ламарш
Скот Менвил
Кели Озбърн
Кевин Майкъл Ричардсън
Пол Ръг
Стивън Стантън
Били Уест
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони2
Епизоди44
Продукция
Времетраене23 минути
Разпространение
ТВ каналDisney Channel
Излъчване 7 юли 2014 г. – 5 ноември 2016 г.
16 февруари 2015 г.
Страница в IMDb

„7 Д“ (произнася се Седем Де) (на английски: The 7D) е американски анимационен сериал, който започва излъчването си на 7 юли 2014 г. по Disney XD. Това са седемте джуджета от „Снежанка и седемте джуджета“.

В България анимацията започва на 16 февруари 2015 г. За момента има един излъчен сезон, състоящ се от 24 епизода. Вторият ще съдържа 39.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът се развива в ексцентричния свят на Веселандия, където Кралица Прекрасна разчита на Седемте Джуджета – Веселушко, Срамежливко, Сънливко, Кихавко, Глупи, Сърдитко и Знайко – да пазят реда в кралството. Срещу тях са се изправили двама смешни, зли злодея Грим и Хилди, които кроят пъклен план да превземат кралството, като откраднат магическите скъпоценни камъни от мината на Седемте Джуджета. Благодарение на своите седем различни характера, Седемте Джуджета винаги успяват да спасят кралството и да прогонят обратно Грим и Хилди в тяхната зла бърлога.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Веселушко се разбира с всички, той е позитивен и винаги вижда нещата от положителната им страна, дори когато няма такава! Озвучава се от Кевин Майкъл Ричардсън.
  • Сърдитко е почти винаги негативен, той ще спаси ситуацията, но ще мрънка през цялото време. Озвучава се от Морис Ламарш, а на български го озвучава Николай Пърлев.
  • Знайко е всезнаещият изобретател. Въпреки че знае много, неговата информация не винаги е напълно полезна. Озвучава се от Бил Фармър, а на български го озвучава Георги Стоянов.
  • Глупи е весел и смешен. Въпреки че не говори, неговите действия казват повече, отколкото думите. Той е имитатор и страхотен мим! Звуковите му ефекти се изпълняват от Дий Брадли Бейкър.
  • Кихавко е алергичен към абсолютно всичко. Кихавко може да съсредоточи своето мощно кихане с прецизна точност за да спаси ситуацията. Озвучава се от Скот Менвил, а на български го озвучава Иван Велчев.
  • Сънливко винаги има нужда от дрямка, дори и по време на приключение. Докато спи, той може да направи много повече неща, отколкото повечето хора правят докато са будни. Озвучава се от Стивън Стантън, а на български го озвучава Петър Бонев.
  • Срамежливко е свенлив, но когато нещата загрубеят, той веднага скача в действие и е едно от най-смелите джуджета в групата. Озвучава се от Били Уест, а на български го озвучава Живко Джуранов.
  • Кралица Прекрасна е великодушната и обичана владетелка на Веселандия. Тя е щедра, забавна и винаги готова за парти. Озвучава се от Лий-Алин Бейкър, а на български я озвучава Татяна Етимова.
  • Самонадувко е верният помощник и личен асистент на кралицата. Той разбира от всичко, но никога не прави нещата както трябва. Озвучава се от Пол Ръг, а на български го озвучава Росен Русев.
  • Хилди е омъжена вещица, която е повече от резглезена и своенравна. Тя иска повече от всичко, да владее Веселандия. Озвучава се от Кели Озбърн.
  • Грим е отдаденият и предан съпруг на Хилди. Въпреки че има огромни амбиции, на него му липсва магьоснически талант и неговите заклинания са винаги несполучливи. Озвучава се от Джес Харнел, а на български го озвучава Христо Бонин.

„7 Д“ в България[редактиране | редактиране на кода]

От 16 февруари 2015 г. сериалът се излъчва по локалната версия на Disney Channel в България. Записът е осъществен в Александра Аудио. Ролите се озвучават от Светлана Смолева, Татяна Етимова, Николай Пърлев, Росен Русев, Георги Стоянов, Петър Бонев, Живко Джуранов, Алекс Анмахян, Христо Бонин, Иван Велчев, Петър Върбанов и много други.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Епизоди  САЩ  България
Премиера Финал Премиера Финал
1 24 7 юли 2014 12 септември 2015 16 февруари 2015 22 април 2015
2 20 23 януари 2016 20 септември 2016 15 август 2016

Излъчване по света[редактиране | редактиране на кода]

Страна Канал Премиера Заглавие
 САЩ Disney XD 7 юли 2014 The 7D
 Канада 13 юли 2014
 Полша 6 декември 2014 7K
 Франция 1 ноември 2014 Les 7N
 Тайван Disney Channel 8 август 2014 七寶
 Япония 10 август 2014 ハイ・ホ
 Саудитска Арабия 7 септември 2014 The 7D
 Австралия 1 декември 2014
 Германия Die 7Z
 Италия 14 септември 2014 I 7N
 Испания 20 ноември 2014 Los 7E
 Аржентина 29 ноември 2014
 Бразилия Os 7A
 Русия 14 ноември 2014 7 гномов
 Израел 1 януари 2015 חבורת 7ג'

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]