Club Penguin

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Club Penguin
Disney Club Penguin Logo.svg
Информация
Производител New Horizon Interactive,
RocketSnail Games
Издател Disney
Разпространител Rocketsnails Games
Издадена на Август 2005 - тест период
24 октомври 2005 - публично издание
Жанр MMORPG
Режим на игра Мултиплейър
Платформа онлайн
Носител Уеб-интерфейс
Уебсайт www.clubpenguin.com
Club Penguin в Общомедия

Club Penguin е онлайн интерактивна игра в реално време, предлагана от Disney Intractive Games. Предназначена е за деца между 6 и 14 години.[1] В Club Penguin има два варианта за игра - безплатно или платено(членство). Членството се плаща с евро и щатски долари и осигурява повече възможности като:

 • купуване на дрехи;
 • купуване на пъфъли (безплатните играчи могат само син и червен, могат да вземат останалите чрез играчка, която съдържа код);
 • влизане специални парти стаи;
 • декорация на иглуто им;
 • да вземат златен или цветен пъфъл
 • пъфълите им да копаят специални дрехи и любимите храни на пъфълите (златните пъфъли могат да намират златни неща);
 • да имат 3 иглута
 • да играят на членските нива в някои игри
 • и доста други неща

Играта е под бета тестване от Август 2005, а става публична от 24 октомври 2005.[2] Тогава се е взимала специалната "Party Hat" (Парти Шапка), която е най-специална в играта. Била е достъпна само за няколко часа. През 2007 Disney я купува играта.

През 2012 Club Penguin променят стаите и логото си. Някои стаи от "Голямата промяна" са премахнати.

Началото[редактиране | редактиране на кода]

Club Penguin започва през 2000г. с името Experimental Penguins - собственост на Rocketsnail Games. През 2001г. играта спира.

През 2003 година се създава втора версия на играта - Penguin Chat - също собственост на Rocketsnail Games. Имало е 3 версии на играта. В третата версия се е съдържала стария вид на стаите Town, Night Club, Coffee Shop и Boiler Room. Тези стаи са били обновявани. Някои от стаите са останали в Club Penguin със последното им обновяване от Penguin Chat 3, но вече са променени с нов вид освен Boiler Room.

На 28 октомври 2005 (4 дни след публичното излизане на Club Penguin) Penguin Chat 3 спира, тъй като е заменена със сегашната - Club Penguin.

Описание[редактиране | редактиране на кода]

Club Penguin представлява малък леден остров, в който ти си пингвин, всеки от които представлява реален играч. В играта има над 20 сървъри. Участниците могат да участват в разнообразни игри, да общуват чрез чат и много други неща. Чатът се разделя на два вида - Ultimate Safe Chat (пише се свободно) и Standard Safe Chat (избрани реплики). В играта има и партита, някои от тях Club Penguin са плащали. Club Penguin се охранява от модератори, които при нарушение от пингвин банват. (забравянето на достъпа до играта) за 72 часа, 24 часа или завинаги.

 • 24 часа - за обида (става чрез свободния чат)
 • 72 часа - за мамене (взимане на дрехи, иглута или мебели чрез програми)
 • завинаги - ако се продължи

Характеристиките на Club Penguin дават основание да бъде определяна като подходяща за деца. [3]

Club Penguin има игри които са за Нинтендо Wii и обикновено Нинтендо. За Нинтендо Wii е "Club Penguin Game Day", а за обикновенно Нинтендо - Club Penguin EPF: Herbert's Revenge и Club Penguin: Elite Penguin Force.

Club Penguin е част от игрите на сайта „MINICLIP“.

Играчите могат да си вземат така наречените „пъфъли“ (puffles) от магазина за домашни любимци (Pet Shop в The Plaza). Те са малки животинчета, наподобяващи малки пухчета , като с тяхна

помощ се играе в много игри. Те си имат техен хотел - Puffle Hotel в Тhe Plaza до магазина за пъфъли. Там пингвините могат да извеждат пъфъла си и да полагат грижите си там.

В играта участва известни пингвини:

 1. Rockhopper (Рокхоппър) - пират с неговия червен пъфъл Yarr
 2. Cadence (Кедънс) - танцьорка, певица и ди-джей с нейния лилав пъфъл Lolz
 3. Gary (Гари) - изобретател с неговия син трицератопс пъфъл Darwin
 4. Rookie (Роки, Руки) - EPF агент, новобранец и помощник
 5. Aunt Arctic (Леля Артик) - редактор на вестника на Club Penguin (Club Penguin Times),бивш директор на ЕPF.
 6. Sensei (Сенсей) - учител по Card- Jitsu
 7. Puffle Handler или PH (Пъфъл Треньор) - треньор на пъфълите, агент
 8. Herbert (Хърбърт) - зла полярна мечка с рака Klutzy, мрази шума (а покрай него и пингвините, защото имат шумни партита), както и ЕPF
 9. Penguin Band (Пингвинската Банда) - Franky, G Billy, Petey K, Stompin Bob
 10.  ?????? (Саскуоч) - Мистериозно създание, все още не му е дадено име или марка, появило се в играта на 7 Август 2014. То е с ID 35. Очаква се скоро ?????? да се замени с името му (Bigfoot или Sasquatch).
 11. Kermit the Frog (Кермит) - Жаба, временен известен пингвин, появила се по време на Muppets World Tour
 12. Merry Walrus (Мери Уолръс) - Морж, който се появява във краткия филм на Дисни "We Wish You a Merry Walrus" и известен пингвин на същото парти през декември 2014г.
 13. Majli2102 (Майли2102) - EPF агент, лидер на екипа на CP, сегашен директор на CP
 14. Bali74833 (бали74833) - Съветник на директора

Когато пингвин по случайност или чрез срещи се срещне с един или повече известни пингвини ти дават марка, специален фон (получава се ако се натисне игралната му карта и се натисне кутийката) и да бъдете приятели.

Пингвините над 40 дни могат да станат екскурзоводи. Имат роля да помагат на новите играчи. За екскурзоводите има специална шапка.

Пингвини станали тайни агенти могат да изпълняват мисии и да получават награди при изпълняването им, има и бързи мисии наречени Field-Ops (Фийлд-Опс). През Ноември 2012 агенцията бе разрушена от Herbert, заедно с това Club Penguin станал негов. Това е станало по време на Оperation: Blackout. Сега, след реконструкцията на EPF през март 2014, те се наричат Spy Drills и са достъпни в EPF Command Room.

Компанията Уолт Дисни прави играчки приличащи на пингвинчета и пухчета, които имат монетка с код, който трябва да въведете.

Club Penguin има тяхно приложение за iPad с операционна система над iOS 5. Там пингвините са в 3D. През пролетта на 2014 приложението се появи за iPhone и iPod Touch. Очаква се най-рано Декември 2014 то да се появи за Android устройства.

Club Penguin имат вече и приложение за Android с операционна система за над Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich). То беше достъпно за пръв път в AppStore на Google - Google Play на 18 декември, 2014 година! Там пингвините са в 3D, както и там важи обновлението на играта - CP NEXT.

Cp Next: Това е версия на Club Penguin, в която пингвините са в един и същ сървър, заедно и са 3D + Много повече нови функции за играта като телепортиране. Засега е достъпна само на приложението им за iOS и Android

Те имат собствена виртуална кампания - Coins for Change (Монети за Промяна) от 2007 година. Тя се появява по време на "Празничното Парти" през всеки Декември. Там пингвините даряват виртуални монети и по някакъв начин се превръщат в истински пари. Coins for Change съдържа 3 кампании. За 1 кампания се дарява по около 1 милион долара.

Технология[редактиране | редактиране на кода]

Играта е Flash базирана с Action Script 3.0, създадена с помощта на SmartFoxServer — сокет сървър, който се използва за real-time игри. Използва се също за запазване на данните на потребител SQL бази данни.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

 1. Who Is Club Penguin For?. // Посетен на 2008-03-03.
 2. Billybob. Official Announcement!. // Club Penguin Developer Blog. Посетен на 2008-03-03.
 3. Leibowitz, Wanda. Kids' Games Online for Free: A Parent's Guide to Safe, Positive, Non-violent Sites for Young Gamers. // Associated Content. Архив на оригинала от 2012-07-19. Посетен на 2008-03-03.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]