Composity

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Composity
ИндустрияКомпютърен софтуер
СедалищеВарна, България, Европейски съюз
Положение и регионСветовен
ПродуктиЕРП
* CRM
* Продажби
* Складов софтуер
* Фактуриране
* Счетоводен софтуер
* Управление на документи
* Система за управление на съдържанието
Уебсайтwww.composity.com/bg

Composity[1] (на английски: Composity, [kəm'pousiti], транскрипция: Компосити) е българска софтуерна компания, която разработва и предлага облачно базиран бизнес софтуер (ERP) предзнаначен за малкия и среден бизнес. Софтуерните решения се разпространяват като софтуер като услуга (SaaS).

Composity е интегрирано софтуерно решение за управление на всички вътрешни и външни бизнес процесите в организация – CRM, Продажби, Складов софтуер, Фактуриране, Счетоводен софтуер, Управление на документи, Система за управление на съдържанието, Бизнес анализи и генератор на отчети. Всяко решение може да бъде използвано самостоятелно или в една обща система.

Основните компоненти на Composity са:

  • Бизнес Пакет (ERP)
  • Маркетинг и Продажби Пакет
  • Приложения и Добавки

Всеки Composity пакет се актуализира редовно с нови модули и функционалности. Благодарение на нарастващата общност от потребители и мрежа от официални партньори в цял свят, компанията е в състояние да поддържа и изпълнява проекти в различни региони и държави.

Кратка история[редактиране | редактиране на кода]

Composity е основана през януари месец 2006 година. През 2014 след ребрандиране с нова фирмена идентичност и лого, фирмата представя ERP система за малки и средни фирми.

От 2014 г. насам Composity също така поддържа свой собствен фирмен блог[2]. Публикациите, писани и публикувани от служителите в компанията, са на теми за бизнес, маркетинг и технологични.

Архитектура[редактиране | редактиране на кода]

Платформата Composity е написана на програмния език PHP в среда на Symfony и се разпространява под софтуерния лиценз „софтуер като услуга“. Системата е организирана в три основни пакета. Всеки пакет се състои от няколко модула с допълнителни приложения. Composity софтуер събира и комбинира данните на компанията от всички отделни модули в една цялостна ERP система, обогатена с функции за маркетинг и продажби.

Composity Бизнес Пакет (ERP)[редактиране | редактиране на кода]

Composity Бизнес пакет (ERP)[3] е интегрирана система от уеб базирани бизнес приложения. Всеки модул може да бъде използван самостоятелно или заедно в единна ERP система.

Composity Пакет Маркетинг и Продажби[редактиране | редактиране на кода]

Софтуерният продукт на Composity за управление на активностите по маркетинг и продажби има три основни модула: CRM система, следи и управлява взаимоотношенията с клиентите и маркетинговите усилия на фирмата; Управление на съдържание за създаване на корпоративен уеб сайт[4], блог, клиентски портал и целеви страници; Модул продажбите обхваща целия процес на обслужване на поръчки и оферти.

Приложения и добавки[редактиране | редактиране на кода]

Платформата разполага със собствен онлайн магазин за приложения, които могат да се добавят към основните модули. Допълнителните приложения са предназначени да помагат на потребителите да изпълняват конкретни задачи.

Пакет Модул Основна функционалност
Бизнес Пакет Склад Следене на наличности в реално време; Множество складове и локации; Улеснен работен процес
Фактуриране Множество данъчни ставки; Динамични отстъпки; Отчети и анализи; Автоматично записване в счетоводните
регистри;
Счетоводство Множество счетоводни регистри; Многовалутност; Разширени анализи и отчети; Локализационнипакети
за различни страни;
Продажби Управление на поръчки и оферти; Разплащания; История на поръчките за всеки клиент; Анализи;
Документи Защитено съхраняване на фирмени документи; Търсене в и по документи; Шаблони;
Бизнес анализи Ad hoc отчети; Ключовите показатели; Стандартни отчети; Външни източницина данни;
Маркетинг и Продажби Пакет CRM Оптимизиране фунията на продажби; Многоканални маркетингови кампании; Генериране на лийдове;
Онлайн магазин Вградени маркетинг инструменти; Множество платежни методи; Персонализирана кошница; Разширени
правила за доставка; Разширени възможности за управление на уеб съдържанието
Уеб сайт и клиентски портал Клиентски портал; Структурирано уеб съдържание; Мобилно оптимизиран дизайн; Маркетинг инструменти;

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Облачна ERP система за малкия и средния бизнес от Composity. // computerworld.bg/. Посетен на 30 март 2015.
  2. Първата ни блог публикация!. // Composity Blog, 3 март 2014. Архивиран от оригинала на 2015-05-26. Посетен на 11 март 2015. Архив на оригинала от 2015-05-26 в Wayback Machine.
  3. Composity разработи първата ERP система за нуждите на малкия и среден бизнес. // biznews.bg. Посетен на 23 март 2015.
  4. БЕЗПЛАТЕН уеб сайт за бизнеса?. // www.mypr.bg/. Посетен на 30 март 2015.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]