D - gray man

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

D gray man е аниме, което се излъчва в България за първи път през 2008 година. Излъчването се извършва чрез детската телевизия Super 7.

Сюжетът на анимето е Creep/Psichology. Случаят се развива през краят на 19-ти век. Разказва се за зли машини за убиване наречени Акума, който са създадени от хилядолетния Ъръл, който е мразен от Черният орден, където живеят екзорсистите (убийците на акума).

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Героите са много, и някои от тях са главни. Добри и лоши герои:

Лого на дрехите на екзорсистите.

Алън Уокър, Линали, Лави, Алисър Кроули и Канда – (Главни герои/екзорсисти), Тинкеби, Крос Мариан, Хилядолетният Ъръл, Тики Мик, Роуд, Неа, Malcolm C. Rouvelier, Комуй Ли, Мария, Миранда, Книжовникът, Хелваска, Фо, Бак Чан, Дейсия, Тимоти, Чаоджи, Суман, Кевин Йегар, Фроу Тайдол, Клауд Найн, Уинтер Сакаро, Джасеро, Дейвид, Леро, Лулу Бел, Болик, и други.

Невинност[редактиране | редактиране на кода]

Невинността е тип сила, която е свързана със екзорсистите и генералите. Чрез тази сила те могат да убиват акума и да спасяват хората, които нямат този тип сила и не могат да се защитават. Има два типа невинност, едната е в тялото, другата е извън него. В един епизод от анимето се вижда как се правят екзорсисти насилствено (тоест да поставят невинността на сила в някой човек/приемник), но безуспешно. Невиновността сама избира с кого да се събере и на кого да даде възможност да стане екзорсист. Екзорсистите са свързани от 80% до 86% или в някои случаи до 90%, а генералите са свързани с пълни 100% от своята невинност и за това са станали генерали.

Главните герои – Невинност и магична сила[редактиране | редактиране на кода]

Име Невинност Оръжие Сила и специален ефект
Алън Уокър В тялото Преобразяване на лявата му ръка в оръжие. След време придобива Crown Cloun.
Линали Извън тялото Ботуши с които скача на високо и удря своя опонент. След време получава кристалният си тип чиста сила.
Канда Извън тялото Самурайски меч По време на двубой, може в другата си ръка да получи втори меч.
Лави Изън тялото Чук Освен че удря опонента си, може да използва огнена и ледена сила към него.
Кроули В тялото Вампирски зъби Изпива кръвта на акума и става неоязвим.
Крос Мариан Извън тялото Пистолет и Мария Пистолетът има спусък който, не пропуска никога, а Мария пеейки, защитава господаря си.
Миранда Извън тялото Времева линия Съдържа се в кръг на ръката ѝ, с когото контролира времето.
Дейсия Изън тялото Звънец във формата на топка Стрелба с звънеца и вибрации.