eRepublik

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

eRepublik e масова онлайн социално-стратегичека игра. Нейната цел е виртуална симулация на реалния живот в средата на виртуален такъв, наречен Новият Свят (The New World), където потребителят бива въвлечен в социалния, политическия и военния живот на виртуалната си държава.

Геймплей[редактиране | редактиране на кода]

Водене на битки[редактиране | редактиране на кода]

Всеки нов играч влиза в ролята на цивилен гражданин на държавата, която си е избрал при регистрацията, и развитието на героя започва. Възможностите за развитие в играта са многобройни като включват ниво (level), което се покачва с покачване на опита на играча. Военен ранг (Rank), където в зависимост от щетата, нанесена до момента, се определя конкретният ранг. Щетата се определя от силата на играча, която на свой ред се определя от тренировките. Добре е когато сте още малко ниво да не се биете.

Работа[редактиране | редактиране на кода]

Възможностите за работа в играта са няколко. Първо и задължително условие е да работите всеки ден, което отнема не повече от 1 минута. Може да развивате три вида умения: промишленост, производство и постройки. За ориентир, кое умение е най-добре да се развива, може да се разгледа пазара на труда и да се преценят най-добрите заплати в конкретния бранш.

Собственост на вестник[редактиране | редактиране на кода]

Възможността да имате вестник е една интересна опция, която улеснява споделянето на идеи и мисли между играчите. Създаването на подобен вестник е обвързано и с бонус, ако успеете да постигнете 1000 абонамента (Медия Могул)ще ви даде 5 злато.

Партийно лидерство[редактиране | редактиране на кода]

Възможността да сте партиен член или лидер е вълнуваща част от играта. Намерете съмишленици и решете какви трябва да са приоритетите в политиката на правителството. След това изчакайте най-близките избори за конгрес и кандидатирайки се вие може да реализирате идеите си.

Вие сте депутат на Вашата държава[редактиране | редактиране на кода]

След като сте издигнати от партия като кандидат-депутат (конгресмен), вашата съдба е в ръцете на избирателите ви. Ако съберете необходимия брой глсаове – честито, Вие сте депутат. Депутатите имат важна работа – а тя е да гласуват ЗА и ПРОТИВ закони, които са съдбовни за цялата страна.

Президент[редактиране | редактиране на кода]

Президентът се избира веднъж месечно, а ако сте издигнат за кандидат от някоя партия и имате достатъчно гласове – вие ще станете президент на вашата страна като ще спечелите бонус. Като част от неговите задачи са започване на война и избиране на министри, които да му помагат с управлението на страната.

Бонуси[редактиране | редактиране на кода]

Всеки път когато качите ниво ви дава 1 злато, а ако спечелите медал ви дава 5 злато.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]