Kayleigh

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Kayleigh е песен на британската нео-прогресив рок група Мерилиън. Излиза като първи сингъл от концептуалния албум Misplaced Childhood. И досега е най-успешният сингъл на състава по позиции в класациите, достигайки номер две. Сингълът на Крауд You'll Never Walk Alone застава на първа позиция през лятото на 1985 година, което препречва пътя на Kayleigh нагоре. Песента се домогва до Топ 10 в Ирландия, Норвегия и Франция.

Kayleigh е единственото появяване на групата в Хот 100 на Билборд, като точната позиция е 74-та, през октомври 1985 година.

Тя получава солидно медийно внимание в ОК. Четиридесет и една независими местни радиостанции оценяват песента като първокачествена в своите плейлисти, и тя става най-пускания сингъл по БиБиСи Радио 1. Промоционалният видеоклип е заснет в Берлин – мястото, където е записан Misplaced Childhood – и в него се включва Тамара Нови. Тя е германка, която по-късно се жени за главния вокалист Фиш, и Робърт Мийд, момчето, което е изобразено на обложката на албума и сингъла. Песента е изпълнена на стадион Уембли за 70-ия рожден ден на Нелсън Мандела, като Мидж Юр е на китара, а Фил Колинс е на барабани. Както всички албуми и сингъли на Мерилиън от периода с Фиш, художественото оформление е дело на Марк Уилкинсън. Б-страната, Lady Nina, от международната версия, е издадена като сингъл за промотиране на миниалбума Brief Encounter (1986, САЩ).

Lady Nina е единствената песен на Мерилиън от епохата с Фиш, в която има дръм машина. Американската версия на сингъла използва Heart of Lothian, която е третият и последен сингъл от Misplaced Childhood. Компактдиск версията на сингъла е част от колекционерския бокссет, издаден през юли 2000 година.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Kayleigh“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.