Mean Business

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Mean Business
Албум на The Firm
ЗаписанThe Sol Studios
Издаден2 април 1986
Жанррок
Времетраене39:20
Музикален издателАтлантик Рекърдс
Пореден албум2
Продуцент(и)Пол Роджърс, Джими Пейдж
Езиканглийски
Хронология на The Firm
The Firm
(1985)
Mean Business
(1986)

„Mean Business“ е студиен албум на британската група The Firm, издаден на 2 април 1986 г. от Атлантик Рекърдс. Повтарянето на успешната блус формула от първия албум вече не води до комерсиален успех.

„Live in Peace“ е от първия солов проект на вокала Пол РоджърсCut Loose“ (1983). Разликата между двете версии е, че Крис Слейд свири на барабаните по-бавно в края и Джими Пейдж добавя по-блус звучене в края на песента.

Заглавието на албума е с двояко значение: от една страна показва, че музиката е труден бизнес, а от друга, че групата сериозно се е захванала с него („The Firm mean business“). Поради слабия финансов успех и отрицателната критика групата се разпада месец след излизането на албума.

„Mean Business“ достига 22-ро място в класацията на Билборд за поп албуми.

Съдържание[редактиране | редактиране на кода]

  1. „Fortune Hunter“ – 5:00 (Пейдж, Роджърс)
  2. „Cadillac“ – 5:57 (Пейдж, Роджърс)
  3. „All the King's Horses“ – 3:16 (Роджърс)
  4. „Live in Peace“ – 5:05 (Роджърс)
  5. „Tear Down the Walls“ – 4:43 (Пейдж, Роджърс)
  6. „Dreaming“ – 6:00 (Франклин)
  7. „Free to Live“ – 4:13 (Пейдж, Роджърс)
  8. „Spirit of Love“ – 5:06 (Роджърс)

Състав[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Mean Business в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​