Мисфитс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Misfits)
Мисфитс
Мисфитс през 2012 г.
Мисфитс през 2012 г.
Информация
ОтЛоди, САЩ
Стилхорър пънк, хардкор пънк
Активностот 1977 г.
Уебсайтwww.misfits.com
ЧленовеДжери Онли
Дез Калдена
Ерик Арсе
Бивши членовеГлен Данзиг
Мисфитс в Общомедия

Мисфитс (на английски: Misfits) са влиятелна американска пънк група създадена през 1977 г. в североизточната част на щата Ню Джърси, в близост до Ню Йорк, съществуваща и до днес. Мисфитс съществуват първоначално от 1977 – 1983 с вокалистът им Глен Данзиг, а по-късно един от ранните басисти на групата Джери Онли става новият вокал, който е и понастоящем вокалист на Мисфитс. Групата е популярна с рисунките на черепи, които изобилстват по обложките на албумите им и концертите и прическите им, които в лицевата част представляват намазана с гел тесен сноп коса спусната надолу по протежението на носа.

Често са класифицирани като предците на поджанра хорор пънк, тъй като смесват пънк рок и други музикални течения с филмови теми и образи от хорора. Основана е в Лоди. През първите 6 години от съществуването си, Данзиг и басиста Джери Онли са единствените постоянни членове. В този период издават няколко ий-пи-та и сингли, като братът на Онли, Дойл, е китарист. Албумите Walk Among Us (1982) и Earth A.D./Wolfs Blood (1983) са считани за фундамента на ранното пънк движение от началото на 80-те.

Разделят се през 1983 г. и Данзиг формира Самхейн, а след това и едноименната група Данзиг. След разпадането, няколко албуми са преиздадени, както и никога преди това издаван материал вижда свят. Музиката им става фактор в развитието на пънк рока, хевиметъла и алтърнатив рока от края на 90-те и началото на 21 век.

След съдебни спорове с Данзиг, Онли и Дойл спечелват правото да записват и да изпълняват като Мисфитс. Те формират нова версия на групата през 1995 г. заедно с певеца Майкъл Грейвс и барабаниста Доктор Чъд. Това преобразяване на Мисфитс има корени в хевиметъла, и те издават American Psycho (1997) и Famous Monsters (1999), преди да се разпаднат отново през 2000 г. Джери Онли поема вокалите, а китариста на Блек Флаг, Дез Кадена, и бившия барабанист на Рамоунс, Марки Рамоун, се включват за турнето за 25-ата годишнина.

С този състав групата издава албум с кавър песни, наречен Project 1950, и обикалят на турнета няколко години. През 2005 г. Рамоун е сменен с Робо, който е свирил с Блек Флаг в началото на 80-те и е бивш барабанист на Мисфитс от 1982 – 1983 г. Издават сингъла Land of the Dead през 2009 г. Текущият състав на Мисфитс, включващ Онли, Кадена и барабаниста Ерик Арк – Чупакабра, издават нов албум през октомври 2011 г., наречен The Devil's Rain.

Влияние[редактиране | редактиране на кода]

Оказват влияние върху редица групи и изпълнители, като например Aiden, Metallica(Cliff Burton, James)

AFI, Alkaline Trio, Мерилин Менсън, Роб Зомби, Avenged Sevenfold, Wednesday 13 и Murderdolls. AFI например изпълняват песента им „Halloween“ в „All Hallow's EP“, „Last Caress“ в „Shut Your Mouth and Open Your Eyes“ и „Demonomania“ в „A Fire Inside EP“.

Албуми[редактиране | редактиране на кода]

  • Walk Among Us (Разходи се сред нас) (1982)
  • Earth A.D. (Земя след христа) (1983)
  • Static Age (Застинала епоха) (1997, записан през 1978)
  • 12 Hits From Hell (12 хита от ада) (2001, записан през 1980)
  • American Psycho (Американски психар) (1997)
  • Famous Monsters (Известни чудовища) (1999)
  • Project 1950 (Проект 1950) (2003)
  • Неозаглавен (предстои 2007)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]