My Słowianie

от Уикипедия, свободната енциклопедия
My Słowianie
Сингъл на Донатан и Клео
Издаден4 ноември 2013 г.
Форматдигитален даунлоуд
Записан2013 г.
Стилхип-хоп, фолк
Времетраене3:10
Музикален издател„Ърбан Рек“
АвторКлео
ПродуцентДонатан

My Słowianie“ (на български: Ние, славяните) е песен на полските изпълнители Донатан и Клео, с която ще представят страната си на „Евровизия 2014“.

Потвърдена е официално от полската национална телевизия на 25 февруари 2014 година. Оповестено е, че песента ще бъде съкратена с десет секунди (за да не надвиши ограничението от три минути, наложено от правилата на конкурса).

Запис и издаване[редактиране | редактиране на кода]

Записана е в студио „Горицки & Шнитерман“. Миксирането и мастерингът са осъществени от Ярослав Баран, член на група „Дилайт“. Налична е във версии на два езика: освен полска е записана и английска версия – „Slavic Girls“. Предвижда се и двуезикова такава.

Записахме я на шега, за да загреем в студиото, но се оказа твърде добра, за да остане в чекмеджето.

Донатан за песента

Видеоклип[редактиране | редактиране на кода]

Видеоклипът е издаден на 4 ноември 2013 година и е режисиран от Пьотър Смоленски. Заснет е в Цехановския земеделски музей. В клипа участва ансамбалът към Варшавския университет „Варшавянка“.

Класации[редактиране | редактиране на кода]

Песента достига втора позиция на Полската еърплей класация и седма позиция на Денс топ петдесет.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата My Słowianie в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​