Remember Tomorrow

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Remember Tomorrow
песен на Iron Maiden от албума Iron Maiden
ЗаписанaKingsway Studios, Лондон
Издаденa14 април 1980
СтилХевиметъл
Времетраене5:27
Музикален издателEMI/Capitol Records
КомпозиторСтив Харис, Пол Ди'Ано
Автор на текстаСтийв Харис,[1] Пол Ди'Ано[1]
ПродуцентУил Малоун
Езиканглийски

Remember Tomorrow е втората песен от едноименния албум на британската хевиметъл група Iron Maiden. Написана е от Стив Харис (музика) и Пол Ди'Ано (текст). Според самия Ди'Ано песента е за отношенията с баща му. Говори се, освен това, че „Remember Tomorrow“ е и фраза, която дядо му често употребявал.

Има няколко концертни записа на парчето, но трябва да се отбележи този от Б-страната на сингъла „The Number of the Beast“ (1982), тъй като вокалите се изпълняват от Брус Дикинсън (всъщност това е изпълнението от „Maiden Japan“, където вокалите на Дикинсън са дублирани върху тези на Ди'Ано). Това е и едно от първите парчета, което Дикинсън изпълнява по време на прослушването с групата.

Няколко групи са правили кавър на „Remember Tomorrow“, включително Anthrax и Crowbar. Трябва да се отбележи и кавъра на шведската група Opeth. Женската кавър група The Iron Maidens записва концертна версия на песента в едноименния си албум. Metallica записват кавър през 2008 г., за „Maiden Heaven: A Tribute to Iron Maiden“. Членовете на групата заявяват, че това е една от любимите им песни на Maiden и често включват части от нея по време на концертните си изпълнения. В сайта си заявяват, че „Remember Tomorrow“ е вдъхновила песни като „Fade to Black“ и „Sanitarium“.

Състав[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Remember Tomorrow в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​