Stupid Love

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Stupid Love
Сингъл на Лейди Гага
от албума Chromatica
Издаден28 февруари 2020 г.
Стилелектропоп
Времетраене3:13
Музикален издателInterscope
АвторСтефани Джерманота, Ели Вайсфийлд, Майкъл Тъкър, Мартин Бресо, Макс Мартин
ПродуцентБлъдПоп, Тчами
Хронология на синглите на Лейди Гага
I'll Never Love Again
(2019)
„Stupid Love“
(2020)
Rain on Me
(2020)

„Stupid Love“ (от английски: „Глупава любов“) е песен, записана от американската певица Лейди Гага. Издадена е, заедно със съпътстващо музикално видео, на 28 февруари 2020 г., като първия сингъл от предстоящия шести студиен албум на Гага.

Издаване и маркетинг[редактиране | редактиране на кода]

Част от ранно демо на песента изтича в мрежата в средата на 2019 година и по-късно е свалено поради нарушени авторски права. Искът за премахване на съдържанието от социалните мрежи, подаден от лейбъла на Лейди Гага, посочва заглавието на творбата – „Stupid Love“, но феновете смятат, че е стара песен, която е отхвърлена от предишен неин албум. През януари 2020 г. изтича нов откъс с по-добро качество, а дни по-късно цялата песен циркулира в онлайн пространството.

Официалното обявяване на сингъла е на 25 февруари 2020 г., когато Гага споделя снимка на рекламен билборд в акаунтите си в социалните мрежи.

Видео[редактиране | редактиране на кода]

Музикалното видео към песента е режисирано от Даниел Аскил. Заснето е в пустинна местност в Калифорния, изцяло използвайки тройната камера на iPhone 11 Pro. Сюжетът разказва за размирици между племената на измислен свят и желанието на Гага да постигне мир и разбирателство.

Екип[редактиране | редактиране на кода]

  • Лейди Гага – вокали, текстописец
  • БлъдПоп – продуцент, текстописец, бас, барабани, китара, клавишни, ударни
  • Тчами – продуцент, текстописец, миксиране, бас, барабани, китара, клавишни, ударни
  • Макс Мартин – текстописец, продуцент вокали
  • Ели Райс – текстописец
  • Бенджамин Райс – продуцент вокали, миксиране, звукозаписен инженер
  • Том Норис – миксиране
  • Джон „Джей Ар“ Робинсън – барабани
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Stupid Love (Lady Gaga song) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​