TV+

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
TV+
Tv+.gif

Дата на стартиране 17 юни 2005 (като Инфоканал Булсатком)
31 октомври 2008 (като TV+)
Притежава се от Розенфелд и Ко АД
Формат на картината 16:9 SD
Страна Флаг на България България
Предишни наименования Инфоканал Булсатком (2005 – 2008)
Свързани канали F+, Film+, Sport+, Action+, Cinema+ Comedy+, Отблизо ТВ
Уебсайт http://www.tvplus.bg/
Разпространение
Аналогово ефирно Red XN
Цифрово ефирно Red XN
Сателит Green tickY
Кабел Green tickY
IPTV Green tickY
Web Red XN

TV+ (произнася се „Ти-Ви плюс“) е български сателитен телевизионен канал. Каналът е собственост на фирмата Розенфелд и Ко АД (преди БГ САТ АД), собственост на сателитния оператор Булсатком. Първоначално стартира като информационен канал за абонатите на Булсатком през 2005 г., каналът е обособен като политематичен на 31 октомври 2008 г, когато приема и сегашното си име. TV+ е част от медийна група канали, в чието портфолио влизат още каналите F+, Film+, Sport+, Action+, Comedy+, Cinema+, както и развлекателният канал Отблизо ТВ.

Програма[редактиране | редактиране на кода]

Първата вътрешна продукция на TV+ – публицистичното предаване „Свободна зона“ с автор и водещ Георги Коритаров стартира на 10 март 2010 г. Телевизията постепенно оформя своят политематичен характер и 24-часова програмна схема. Първоналачално е насочена към семейната аудитория, като предлага разнообразен профил от филми, сериали, реалити формати, в това число и авторски такива. През есента на 2014 година телевизията се оформя като предимно новинарски канал, като продължава да излъчва и публицистични и развлекателни предавания, както и част от спортните събития в портфолито на групата.

Спорт[редактиране | редактиране на кода]

Каналите в групата на TV+ излъчват спортни събития като – испанската Ла Лига, холандската Ередивизи (до 2015), ATP World Masters (до 2017), част от който е най-гледаното тенис първенство Уимбълдън (до 2016), женските тенис турнири от веригата WTA (до 2017), Националната хокейна лига (до 2014), както и състезанията от сериите MotoGP (до 2016). Излъчва също и срещите от Национална баскетболна лига на България. От октомври 2010 г. до 2015 г. каналите на групата излъчват американското баскетболно първенство NBA в българския ефир след близо година прекъсване.

Излъчващи се спортни събития[редактиране | редактиране на кода]

Футбол

Тенис

  • ATP 250 – избрани турнири
  • WTA – избрани турнири

Бокс

Покритие[редактиране | редактиране на кода]

  • TV+ е достъпен само за абонати на сателитния оператор Bulsatcom, като се излъчва и в отделен платен пакет за абонатите на Vivacom.