Злокобна нощ

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от The Night Of)
Злокобна нощ
The Night Of
Жанркриминална драма
Създател(и)Ричард Прайс, Стивън Заилиан
СценарийРичард Прайс, Стивън Заилиан
РежисураСтивън Заилиан, Джеймс Марш
АктьориДжон Туртуро, Риз Ахмед, Майкъл К. Уилиямс, Бил Камп, Джени Берлин
СтранаСАЩ
Езиканглийски
Сезони1
Епизоди8
Продукция
Изпълнителен продуцентСтивън Заилиан, Ричард Прайс
Времетраене57-96 минути
Разпространение
ТВ каналHBO
Картина1080i
Излъчване10 юли 2016 - 28 август 2016
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

Злокобна нощ e американски минисериал на телевизионния канал HBO. Сериалът се състои от 8 епизода и започва излъчване на 10 юли 2016 година.[1] Продукцията е вдъхновена от британския телевизионен сериал на BBC - Criminal Justice от 2008 година.[2]

Сериалът получава много добри отзиви както от критиката, така и от зрителите.[3]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Насир Хан (Риз Ахмед) е млад колежанин от пакистанско семейство, който решава да отиде на колежанско парти с таксиметровата кола на баща си, без негово знание. По време на пътуването си в колата му се качват клиенти, като един от тях е млада жена. Въпреки че опитва да я изгони, в крайна сметка Насир решава да я закара до желаната от нея дестинация. Впоследствие двамата взимат наркотици и алкохол и правят секс в дома на момичето. На следващата сутрин Насир се събужда в кухнята и намира момичето убито с множество прорезни рани в спалнята. Той се паникьосва и опитва да избяга но впоследствие е заловен и изпратен в затвора докато тече делото му за предумишлено убийство. Джон Стоун (Джон Туртуро) избира да бъде негов адвокат.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Petski, Denise. James Gandolfini’s Passion Project ‘Criminal Justice’ Gets Summer Premiere On HBO As ‘The Night Of’ // Deadline.com, 11 март 2016. Посетен на 11 март 2016.
  2. Andreeva, Nellie. John Turturro To Replace Robert De Niro As James Gandolfini’s Successor In HBO Mini ‘Criminal Justice’ // Deadline.com, 21 април 2014. Посетен на 12 август 2014.
  3. The Night Of // Metacritic. Посетен на 11 юли 2016.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]