Tonight

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Tonight (песен на Jonas Brothers))
Tonight
Сингъл на Jonas Brothers
от албума A Little Bit Longer
Издаден29 юли 2008 (Digital Download)
7 януари 2009 (Радио сингъл)
Записан2007 – 2008
Стилпоп рок, тийн поп
Времетраене3:29
Музикален издателHollywood Records
АвторНик Джонас, Джо Джонас, Кевин Джонас, Грег Гарбовски
ПродуцентДжон Фийлдс
Хронология на синглите на Jonas Brothers
Lovebug
(2008)
Tonight
(2008)
Paranoid
(2009)
Най-висока позиция
Billboard Hot 100

„Tonight“ e третият сингъл от третият студиен албум на американската поп рок банда Jonas Brothers. Официалното му излизане като такъв е потвърдено на 36-ите Годишни Американски Музикални Награди и е изпълнен по време на шоуто. Братята потвърждават, че са приключили със снимките на видеоклипа и песента ще бъде пусната по радио станциите в ранния януари. Песента е пусната на 7 януари, а видеоклипът – на 19 януари.

Информация за песента[редактиране | редактиране на кода]

Според iTunes Ник Джонас е заявил:

В тази песен става дума за това, да имаш връзка с някой и да влезете в спор, който няма да е бъде решен тази вечер. Освен това е една от любимите ми в този албум.

Кен Барнс от USA Today нарича албума „пандемично заразен“, а Глен Гамбоа от Newday го свързва с музиката на Fall Out Boy, наричайки го „лъскав и зареден с адреналин добър поп“.

Песента има един ремикс, носещ същото име и направен от Timbaland.

Представяне в класации[редактиране | редактиране на кода]

„Tonight“ е пуснат в магазина на iTunes на 29 юли 2008 и достига №1 в класацията iTunes Top Songs, като така става третата песен от A Little Bit Longer.

Песента става най-високата дебютираща песен в Billboard Hot 100 към 16 август 2008, заемайки осма позиция с над 131 000 тегления без да е официално издадена. Освен това, Jonas Brothers стават първите изпълнители, чиито две песни достигат Топ 10 на класацията със своят дебют през една и съща календарна година, след като Мадона е постигнала това пред 1998 година. На следващата седмица пада до №74.

Сингълът отново влиза в класацията на 29 февруари 2008 при рекламата на Джонас Брадърс: 3D концертът с 87-о място. След това се изкачва до №71.

Класация Най-висока
позиция[1]
Digital Songs 2
Billboard Hot 100 8
Canadian Hot 100 13
Billboard Pop 100 22

Видео клип[редактиране | редактиране на кода]

Видео клипът на песента е режисиран от Брус Хендрикс, който е и режисьор на Джонас Брадърс: 3D концертът. Включва кадри от самия филм, кадри зад кулисите и срещи с фенове.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Tonight (Jonas Brothers song) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​