Уикипедия:Разговори

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от WP:VP)
Направо към навигацията Направо към търсенето
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

Съкращение: У:Р, WP:VP, Архив: 2004-2020

Здравейте и добре дошли! Това е страницата за обсъждания на общността на Уикипедия на български език. Ако в момента пристигате на този сайт, някои негови аспекти могат да се окажат объркващи и нови за вас - затова с удоволствие ще ви помогнем.

Страниците Първи стъпки, Наръчник на уикипедианеца, Портал на общността и Често задавани въпроси ще ви помогнат с някои стандартни насоки, от които има нужда всеки нов редактор на Уикипедия. Ако в помощните страници има неясни места, непременно ни кажете, за да ги подобрим при първа възможност. Разгледайте ги, но и не се колебайте направо да зададете тук своите въпроси.

Отново ви приветстваме за добре дошли!Кръпка за счупеното подреждане на меп[редактиране на кода]

Работещите по МедияУики явно са омазали нещата надълбоко и скоро няма да оправят счупеното подреждане на меп-овете. В пл: са направили някаква кръпка, която изглежда върши работа - ако има интерес, можем да я сложим и при нас. --Спас Колев (беседа) 08:11, 25 юли 2020 (UTC)

О, супер е, че ги следиш тези работи! Да го добавим като джаджа, включена по подразбиране? Боби, ти също какво би казал?
— Luchesar • Б/П 09:56, 25 юли 2020 (UTC)
Да, като джаджа ще е най-добре. — Борислав 13:20, 25 юли 2020 (UTC)
Освен ако някой няма желание да ме изпревари, почивните дни ще отворя пул заявка. Може би също и за mw:User:Remember the dot/Syntax highlighter – оцветяване на синтаксиса за традиционния стар редактор – макар да не е идеално и да се чупи при по-сложен код (всъщност, напоследък пробвам да работя с новия редактор за код – изглежда са оправили напълно проблемите със скоростта на оцветяване, които някога имаше, а точността на оцветяването изглежда безупречна дори при много сложни статии).
— Luchesar • Б/П 13:11, 28 юли 2020 (UTC)
П.П. Скриптът за синхро е спрял. Знам защо, но имам нужда от малко време да го оправя.
— Luchesar • Б/П 13:16, 28 юли 2020 (UTC)

Проблем[редактиране на кода]

Здравейте, приложението инсталирано на андроид има проблем не ми показва нито една статия показва ми яъзникна грешка може ли да ми помогнете?
Loveaslasl (беседа) 13:11, 27 юли 2020 (UTC) (изпратено през Уикипедия:За контакти)

Loveaslasl, не съм сигурен, че някой тук действително може да Ви помогне. Може би е най-добре да прегледате mw:Wikimedia Apps/Team/Android. Там е описано кои хора разработват приложението за Андроид и как може да бъдат докладвани проблеми. Успех!
— Luchesar • Б/П 13:12, 28 юли 2020 (UTC)

Проблем с емблема[редактиране на кода]

Само аз ли виждам някакъв проблем с дублиране на емблеми в шаблона в статията за ПФК Левски (София) и всъщност как така тази емблема се появи там, без дори да бъде сменена ръчно при редакция? --Станислав Николаев 17:16, 6 август 2020 (UTC)

Едната от е то Уикиданни, другата вероятно от шаблона (не съм проверявал). Едната е „емблема“, другата „изображение“. Премахнах от Уикиданни изображението, а от статията стойността на „герб“, която така или иначе се зарежда от Уикиданни. --Стан (беседа) 17:25, 6 август 2020 (UTC)
Малко се обърках, което е без значение всъщност, но имаме право да използваме тази емблема? --Станислав Николаев 17:44, 6 август 2020 (UTC)
Няма разрешение и не може. Може да мине че са елементарни графични елементи и може да е под прага на оригиналност --Скроч (беседа, приноси) 18:36, 6 август 2020 (UTC)
Но това дори не е емблемата, която клубът сега използва. Пак не разбирам как така тази се появи изведнъж, на мястото на предната, показваща просто голяма буква Л.--Станислав Николаев 20:53, 6 август 2020 (UTC)
Взета е от Общомедия и има история. --Rumensz (беседа) 20:59, 6 август 2020 (UTC)