Windows Meeting Space

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Windows Meeting Space (с кодовото име Windows Collaboration) е името на програма, използваща равноправна мрежа с цел съдействие. Програмата поддържа от 2 до 10 потребителя и замества по-старото приложение Windows NetMeeting. Въпреки това са премахнати свойства като устройването на аудио и видео конференции и поддръжка на микрофон.

Windows Meeting Space поддържа споделяне на приложения, файлов трансфер, просто общуване чрез текстови съобщения през мрежа. За преодоляването на защитни стени обаче трябват умения по информационни технологии и при двамата, искащи да се свържат. За съдействие през мрежата Microsoft са създали Microsoft Shared View, което позволява работата през защитни стени като се използва HTTP ако е наложително.

Windows Meeting Space има способността автоматично да създава ad hoc безжични мрежи ако не намери съществуващи вече мрежи. Хора могат да се присъединят към мрежа, която вече някой друг е създал или могат да започнат сесия и да поканят други хора да се присъединят. Windows Meeting Space използва поддръжката на Teredo от Windows Vista, за да се осъществят IPv4 връзки през Интернет.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Windows Meeting Space в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​

Катеогрия: Приложен софтуер