World of Tanks

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
World of Tanks
Информация
Държава Флаг на Беларус Беларус
Производител Wargaming Minsk
Издател Wargaming
Издадена на 12 август 2010 г.
(Флаг на Русия Русия)
Жанр Екшън, ММО
Режим на игра Мултиплейър
Платформа Microsoft Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 4
Рейтинг ESRB: T
World of Tanks в Общомедия

World of Tanks е масова мултиплейър онлайн игра, посветена на бронираните машини от средата на XX век, създадена от белоруската компания „Wargaming“. Играчите имат възможността да се сражават рамо до рамо с феновете на стоманените гиганти от всички краища на планетата, отстоявайки своите претенции за световно танково господство. [1][2]

Напредналата система за развитие ще ви позволи да изпитате всяка машина, представена в играта. Кое ще ви хареса повече – да атакувате с леки и бързоподвижни танкове, да правите пробиви в отбраната на противника на универсалните средни или пък да изпепелявате врага от тежките танкове, а може би повече ще ви хареса да управлявате смъртоносна и унищожителна стрелба от разстояние с помощта на артилерията. Това е вашият избор в играта.

Все пак имайте в предвид, че дори и най-умелият играч не може да постигне успех сам. В World of Tanks всичко се решава от отборната игра, а победата е възможна само благодарение на добрата екипна работа.

Явявайки се ММО-екшън, играта не се ограничава в рамките на този жанр. „World of Tanks“ не признава клишета и шаблони, предоставяйки на играчите разнообразие.

Шутър – с помощта на подвижната камера може да превърнете играта от екшън от трето лице в пълноценен шутър, позволяващ ви да унищожавате врага както в обикновен, така и в снайперски режим.

РПГ – вашата машина не е просто бронирано оръдие на вериги. Това е живо, постоянно развиващо се същество, което трябва да се модернизира и развива. Спечелените в битките опит и кредити ви позволяват да изследвате и да купувате по-съвършени елементи за вашия танк, подобрявайки характеристиките му.

Екшън – отборните операции по издирване и ликвидация на вражеските танкове, ще изискват от вас мълниеносни реакции и бързи, ефективни действия.

Стратегия – в играта действа простото правило, да не се правиш на герой напразно. Грамотното разпределение на ролите и ефективното планиране на съвместните действия са ключа към успеха.

Исторически битки[редактиране | редактиране на кода]

„World of Tanks“ въведе исторически битки с ъпдейт 9.0. Wargaming посвети този нов режим именно на историческите сражения и техниката, която е участвала в тях. Историческите битки са построени по обичайния процес в World of Tanks. Той се различава от стандартния бой по някои особености: В историческите боеве вземат участие само бойна техника, която действително е воювала в миналото. Всяка машина ще влиза в бой с такива модули (оръдия, двигатели и т.н.), които са исторически достоверни. Всеки един отбор представлява една от страните, взела участие в конфликта. Боекомплектът оръдия съответства исторически по количество и тип на снарядите. Количеството на премиум снарядите, допускани в историческия боекомплект, ще бъде ограничено.

В играта има богато разнообразие от карти, на които се водят бойните действия, като с последните обновления в нея са добавени вече и исторически достоверни битки от времето на Втората световна война с новия исторически режим.

Кланови войни – на Глобалната карта може да воювате със своя клан. Превземане на вражески територии, сключване на алианси с други кланове за унищожаване на общия враг, изгодна търговия и гъвкава дипломация – в World of Tanks управлява не само силния, но и далновидния политик.

Рекорди и награди[редактиране | редактиране на кода]

На 23 януари в Книгата за рекордите Гинес бил регистриран рекорд, свързан с играта – на игралния сървър едновременно имало 91 311 души.

World of Tanks е двукратен носител на наградата Golden Joystick в категорията "Най-добра онлайн игра".

„Най-танкова страна“ е Исландия, където 3% от населението играят, обяви президентът на компанията Виктор Кислий. Към момента в играта има повече от 80 млн. регистрирани играчи по целия свят.

Източници[редактиране | редактиране на кода]