World of Tanks

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
World of Tanks
Информация
Държава Флаг на Беларус Беларус
Производител Wargaming
Платформа Windows
World of Tanks в Общомедия

World of Tanks е масова мултиплейър онлайн игра, посветена на бронираните машини от средата на XX век, създадена от белоруската компания „Wargaming“. Играчите имат възможността да се сражават рамо до рамо с феновете на стоманените гиганти от всички краища на планетата, отстоявайки своите претенции за световно танково господство. [1][2]

Напредналата система за развитие ще ви позволи да изпитате всяка машина, представена в играта. Кое ще ви хареса повече - да атакувате с леки и бързоподвижни танкове, да правите прориви в отбраната на противника на универсалните средни или пък да изпепелявате врага от тежките танкове, а може би повече ще ви хареса да управлявате смъртоносна и унищожителна стрелба от разстояние с помощта на артилерията. Това е вашият избор в играта.

Все пак имайте в предвид, че дори и най-умелият играч не може да постигне успех сам. В World of Tanks всичко се решава от отборната игра, а победата е възможна само благодарение на добрата екипна работа.

Явявайки се ММО-екшън, играта не се ограничава в рамките на този жанр. „World of Tanks“ не признава клишета и шаблони, предоставяйки на играчите разнообразие.

Шутър - с помощта на подвижната камера може да превърнете играта от екшън от трето лице в пълноценен шутър, позволяващ ви да унищожавате врага както в обикновен, така и в снайперски режим.

РПГ - вашата машина не е просто бронирано оръдие на вериги. Това е живо, постоянно развиващо се същество, което трябва да се модернизира и развива. Спечелените в битките опит и кредити ви позволяват да изследвате и да купувате по-съвършени елементи за вашия танк, подобрявайки характеристиките му.

Екшън - отборните операции по издирване и ликвидация на вражеските танкове, ще изискват от вас мълниеносни реакции и бързи, ефективни действия.

Стратегия - в играта действа простото правило, да не се правиш на герой напразно. Грамотното разпределение на ролите и ефективното планиране на съвместните действия са ключа към успеха.

Исторически битки[редактиране | редактиране на кода]

„World of Tanks“ въведе исторически битки с ъпдейт 9.0. Wargaming посвети този нов режим именно на историческите сражения и техниката, която е участвала в тях. Историческите битки са построени по обичайния процес в World of Tanks. Той се различава от стандартния бой по някои особености: В историческите боеве вземат участие само бойна техника, която действително е воювала в миналото. Всяка машина ще влиза в бой с такива модули (оръдия, двигатели и т.н.), които са исторически достоверни. Всеки един отбор представлява една от страните, взела участие в конфликта. Боекомплектът оръдия съответства исторически по количество и тип на снарядите. Количеството на премиум снарядите, допускани в историческия боекомплект, ще бъде ограничено. В играта има богато разнообразие от карти, на които се водят бойните действия, като с последните обновления в нея са добавени вече и исторически достоверни битки от времето на Втората световна война с новия исторически режим.

Кланови войни - на Глобалната карта може да воювате със своя клан. Захват на вражески територии, сключване на алианси с други кланове за унищожаване на общия враг, изгодна търговия и гъвкава дипломация - в World of Tanks управлява не само силния, но и далновидния политик.

Рекорди и награди[редактиране | редактиране на кода]

На 23 януари в Книгата за рекордите Гинес бил регистриран рекорд, свързан с играта - на игралния сървър едновременно имало 91 311 души.

World of Tanks е двукратен носител на наградата Golden Joystick в категорията "Най-добра онлайн игра".

"Най-танкова страна" е Исландия, където 3% от населението играят, обяви президентът на компанията Виктор Кислый. Към момента в играта има повече от 80 млн. зарегистрирани ползватели по целия свят.


Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. worldoftanks.eu
  2. MMORPG News