World of Warplanes

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
World of Warplanes
Информация
Производител Wargaming
Издадена на 12 ноември 2013 г.
Уебсайт http://worldofwarplanes.eu/

World of Warplanes е масова мултиплейър онлайн игра, посветена на златната епоха в историята на бойната авиация. Проектът продължава "военната сага", започната с „World of Tanks“. Играта също е разработена от „Wargaming“. В „World of Warplanes“ играчите се издигат от покритите с дим и изринати от танковите вериги земи в небето, където ги чака битка за въздушна доминация. [1]

В основния режим се включват два отбора по 15 играча във въздушни битки на различни карти. Победа се постига при унищожаване на всички противникови самолети или ако постигнете превъзходство по точки, унищожавайки вражеските наземни обекти. В играта е изключително важна работата в екип, но и индивидуалното представяне на пилота, понякога един пилот може да обърне хода на битката.

В играта е обхванат един от най-интересните периоди в историята на самолетостроенето. Играчите могат да започнат своя боен път на бипланите от 30-те години на миналия век, да продължат да се сражават на самолети от времето на Втората световна война и да демонстрират своето майсторство във въздуха на първите реактивни самолети от времената на корейската война, станали прародители на съвременните бойни птици.

В „World of Warplanes“ можете да летите на десетки самолети от пет различни държави, като всяка машина притежава свои технически характеристики и поведение в битката. Три основни класа техника има в играта: изтребители – маневрени и бързи, удобни за близък бой; тежки изтребители, особено опасни заради тежкото си въоръжение; бомбардировачи – унищожители на земни цели.

„World of Warplanes“ се развива постоянно. В нея се добавят нови и нови самолети и карти, както и бойни режими, усъвършенства се и интерфейса.

Източници[редактиране | редактиране на кода]