You Are My Destiny

от Уикипедия, свободната енциклопедия
You Are My Destiny
песен на Пол Анка
Издаденa1958 г.
Стилбалада, ода
Музикален издателМъркюри Рекърдс
Автор на текстаПол Анка
ИзпълнителиПол Анка
Пол Анка 1961

You Are My Destiny (на български: „Ти си моята съдба“) е песен, написана и изпълнена от Пол Анка, с музика на Джо Шърман.

Тя е записана през септември 1957 г. и е пусната в края на есента на 1957 г. Достига № 7 в „Билборд Хот 100“ в началото на 1958 г., номер 14 в арендби класацията[1] и номер две в Канада.[2] Песента е издадена и във Великобритания, където достига 6-то място.

Кавър версии[редактиране | редактиране на кода]

Същата година на издаването на песента от Пол Анка, Далида пуска френска версия, наречена „Tu m'étais destinée“.

През 1959 г. аржентинската вокална група Los Cinco Latinos издава испанска версия под заглавието „Tu eres mi destino“.

През 1975 г. френският художник Ги Бонардо пуска френска версия като B-страна на „Oui, Je Suis Fou D'amour (Crazy Love)“ на EMI Pathé.

За албума от 2007 г. „Classic Songs, My Way“, Анка презаписва песента като дует с Майкъл Бубле .[3] През 2009 г. гръцкият изпълнител Василикос пуска собствен кавър на песента в дебютния си самостоятелен албум „Vintage: Songs I Wish I Had Written“.

Анка записва друга версия на парчето през 1968 г., изпълнявайки го в дует с Пати Лабел. В Италия кавър на песента е записан от Адриано Челентано, адаптиран на италиански и със заглавие „Sei nel mio fate“.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Whitburn, Joel (2004). Top R&B/Hip-Hop Singles: 1942 – 2004. Record Research. p. 32.
  2. CHUM Top 20 Singles – February 24, 1958"[неработеща препратка]. Посетен на 18 юни 2022 г.
  3. Classic Songs My Way: Paul Anka: Amazon.ca: Music.[неработеща препратка] Amazon.ca. Посетен на 18 юни 2022

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата You Are My Destiny (song) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​